Punt TIC

Setmanari Punt TIC
12 de febrer - núm. 689

 
 
Obra exposada en l`edició 2017 de la Mobile Week Barcelona 2017 sobre el futur de les ciutats
 
Itinerari sobre smart cities, a la Mobile Week Barcelona
 

Del 15 al 24 de febrer tindrà lloc el Mobile Week Barcelona, per fomentar la reflexió sobre la transformació digital a través de l’art, la ciència i la tecnologia. Un dels eixos de la setmana seran les ciutats intel·ligents o ciutats del futur. Us aportem material per anar escalfant motors i un itinerari per no perdre-us les activitats sobre smart cities!

 
 
Infants fent-se una selfie. Imatge de l`informe d`UNICEF
 
UNICEF analitza els avantatges i riscos d'Internet per a la infància més vulnerable
 

En el marc del Dia de la Internet Segura, UNICEF ha publicat l'informe "Los niños y las niñas de la brecha digital en España". Assenyala que l'accés a Internet pot ajudar als infants més vulnerables a desenvolupar el seu potencial i trobar-hi referents, però també alerta dels riscos: ciberassetjament, sexting, manca de privacitat, etc.

 
 
Cartell del call for speakers d l`Smart City Expo World Congress 2018
 
Vols ser ponent de l'Smart City Expo World Congress 2018?
 

El congrés tindrà lloc del 13 al 15 de novembre de 2018 i fins a l'1 de març té oberta la crida per presentar-hi ponències. Busca professionals que hi vulguin compartir el seu saber fer, coneixement o innovació. Smart City Expo, organitzat per Fira de Barcelona vol mostrar a la ciutadania els laboratoris més inspiradors i avançats per explorar el futur de les ciutats.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Taller de Cardboards amb infants.

Els Punt TIC a la Mobile Week Barcelona

Els Òmnia Vedum i Colectic participen en la Mobile Week Barcelona, que té lloc del 15 al 24 de febrer. Hi ofereixen tallers de robòtica, programació, fabricació digital, tecnologia connectiva i reutilització d'equips.Innobus

El Citilab acollirà la sessió informativa de l'Innobus

Al març es posarà en marxa una nova edició de l'Innobus, que donarà a 80 joves l'oportunitat de treballar en el seu projecte emprenedor i conéixer l'ecosistema empresarial de l'àrea metropolitana de Barcelona. El 15 de febrer hi haurà una sessió informativa al Citilab, Cornellà de Llobregat.Cartell de la xerrada

Els Òmnia de L'Hospitalet organitzen una xerrada sobre la publicitat a Internet

Ho fan a través de BlogL'Hosfera, i en el marc del Dia de la Internet Segura, que es va commemorar el 6 de febrer, amb l'objectiu de promoure un ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre infants i joves. La xerrada tindrà lloc el 15 de febrer, a les 18.15 hores, al Club d'Esplai Bellvitge.Participats del projecte

L'Esplai Eixida fomenta la participació i conciliació!

L’Òmnia de l'Esplai Eixida, a Sant Boi de Llobregat, ha iniciat el projecte "Tot en família", dedicat a la conciliació de la feina de la vida quotidiana amb els projectes individuals de les mares. Dona valor als entorns de temps lliure de les dones perquè s’engresquin a participar en els entorns socials del barri i en l’Esplai Eixida. 
 
NOTÍCIES
 

Estands al 4YFN 2017

Ciutadania, estudiants, startups... tothom té el seu espai en el marc del MWC!

S'apropa el Mobile World Congress 2018 i Barcelona es comença a omplir de propostes relacionades amb aquest esdeveniment: la Mobile Week Barcelona, YoMo Barcelona i 4YFN.

 

Dues persones treballant davant l`ordinador

El repte de la transformació digital per a les entitats socials

L'Institut d'Innovació Social d'ESADE i la Fundación PwC han publicat un informe que vol servir com a punt de partida per explorar el repte que suposa la transformació digital a les entitats socials. Hi afirmen que el tercer sector està en l'etapa d'enlairament en l'àmbit digital i que aquest comportarà un canvi profund en les organitzacions.

 
 
 
AGENDA
 
 
La nova Llei. Innovació disruptiva
13 de febrer, Col·legi de l'Advocacia de Barcelona [+info]
Robòtica i electrònica creativa amb Scratch per Arduino
14 de febrer, Citilab, Cornellà de Llobregat [+info]
GDG DevFest Tarragona 2018
17 de febrer, Universitat Rovira i Virgili (FURV-CTTI), Tarragona [+info]
La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica 2018
22 de febrer, L'Auditori, Barcelona [+info]
Hackató EDhack Raval
Del 23 al 24 de febrer, Museu Marítim de Barcelona [+info]
YoMo 2018
Del 27 de febrer al 2 de març, La Farga de L'Hospitalet, L'Hospitalet de Llobregat [+info]
4YFN 2018
Del 26 al 28 de febrer, Fira Montjuïc, Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC