Obra exposada en l'edició 2017 de la Mobile Week Barcelona 2017 sobre el futur de les ciutats
La Mobile Week Barcelona ja va indagar sobre el futur de les ciutats en l'edició 2017. Autor: Mobile Week Barcelona. 2017. Llicència: Tots els drets reservats.

Diferents espais de creativitat, innovació i cultura de la ciutat acolliran conferències, diàlegs, tallers, una exposició i activitats per a infants, en el marc de la Mobile Week Barcelona, iniciativa de Mobile World Capital. Aquesta edició se centrarà en el futur quotidià de la societat actual, tot tractant temes com l'ètica i la intel·ligència artificial, l'educació, el futur del treball, les ciències de la vida, les smart cities, etc.

El programa d'aquesta iniciativa ofereix infinitat de possibilitats. Des de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC ens hem proposat donar-vos un cop de mà per poder triar allò que més us pot interessar. La setmana passada ja us vam recomanar un itinerari sobre ètica i TIC i ara venim amb el d'smart cities. Agafeu l'agenda i apunteu aquestes cites! Són totes activitats gratuïtes i cal inscripció prèvia (a l'enllaç de cada activitat teniu l'accés a la inscripció).

Per escalfar motors

El futur de les ciutats ja va formar part del programa del Mobile Week Barcelona a l'edició 2017. En aquest diàleg Salvador Rueda, director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona; Jordi Duran, CEO SmartCity.Link; Vicent Guallart, fundador de Guallart Architects; Oscar Pallarols, director d’Innovació i Estratègia de Producte a Cellnex Telecom; i Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, van debatre sobre com les noves tecnologies poden crear espais urbans més sostenibles, la importància del processament, l’emmagatzematge i la gestió de dades i sobre com potenciar una societat d'smart citizens.

Conferències i taules rodones

19/02 - 19.00 h. Diàleg: Migracions: Les fronteres en un món connectat.

20/02 - 17.30 h. Presentació i conferència: Ciutats del futur.

20/02 - 19.00 h. Presentació i conferència: Ciutats: Escenaris de futur de la quotidianitat urbana.

22/02 - 16.00 h. Oportunitats de la tecnologia Blockchain per al ciutadà.

En la pràctica

16/02 - 15.00. Acció col·lectiva de participació ciutadana per a la mesura de la qualitat de l'aire de Barcelona.

20/02 - 16.30 h. Imaginant la ciutat del futur que desitgem.

21/02 - 18.30 h. Fes un medidor de la contaminació de l'aire amb Internet of Thing.

24/02 - 10.00 h. Mapa obert de participació ciutadana i tecnologies comunitàries

Si hi aneu amb infants

24/02 - 10.00 h. Desafiaments d'un altre món (per a infants de 7 a 12 anys).