Mobile Week Barcelona
La relació entre l'ètica i la tecnologia centrarà algunes de les activitats de la Mobile Week Barcelona 2018. Autor: Mobile Week Barcelona. Llicència: Tots els drets reservats.

Diferents espais de creativitat, innovació i cultura de la ciutat acolliran conferències, diàlegs, tallers, una exposició i activitats per a infants, en el marc de la Mobile Week Barcelona. Aquesta edició se centrarà en el futur quotidià de la societat actual, tot tractant temes com l'ètica i les TIC, les smart cities, la cultura maker, l'educació, etc.

El programa d'aquesta iniciativa ofereix infinitat de possibilitats. Des de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC ens hem proposat donar-vos un cop de mà per poder triar allò que més us pot interessar. Si us apassiona la dimensió ètica de la tecnologia, agafeu l'agenda i apunteu aquestes cites! Són totes activitats gratuïtes i cal inscripció prèvia (a l'enllaç de cada activitat teniu l'accés a la inscripció).

Per escalfar motors

L'ètica i la tecnologia ja van formar part del programa del Mobile Week Barcelona a l'edició 2017. Us recomanem aquest debat que hi van mantenir Aleix Valls, CEO de Mobile World Capital Barcelona; Begoña Román, professora a la Facultat de filosofia de la Universitat de Barcelona; Aureli Soria-Frisch, director de R+D en Neurociència de Starlab Barcelona SLU; Enric Puig, director Instituteinternet.org; i Núria Conde, Biohacker.

Conferències i taules rodones

20/02 - 18.00 h. Conferència: Big data & data analitytics in cities. Amb Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, i Esteve Almirall, director del Center for Innovation in Cities/IIK.

21/02 - 13.00 h. Diàleg: El poder de la ciència i els límits de la vida. Amb Mavi Sánchez, professora i investigadora en Neurociències i fundadora de Virtual Bodyworks; Ángel Raya, director CMRB; Jordi Camí, director General del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i de la Fundació Pasqual Maragall; Dr.Pedro N. Barri Ragué, director Departament Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció de l’Hospital Universitari Dexeus; i Dr. Joan Comella, director de Vall d’Hebron Institut de Recerca. Modera: Carmen Fernández, directora Diario Médico.

22/02 - 12.30. Trobada sobre ètica i tecnologia. Lluis Gómez Fernández, comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona; Genís Roca, president de Rocasalvatella.

22/02 - 13.00. Diàleg: Ètica i intel·ligència artificial: visions i contradiccions del futur. Itziar de Lecuona, professora del Departament de Medicina de la Facultat de Medicina i Sotsdirectora de l’Observatori de Bioètica i Dret – Càtedra UNESCO de Bioètica de la Universitat de Barcelona; Marcel Cano, professor i investigador; Carme Torras, professora d’Investigació del CSIC i escriptora; Maite López, professora titular de la Universitat de Barcelona. Modera: Alber Sáez. El Periódico de Catalunya.

23/02 - 12.30 h. Diàleg: La nova generació d’Internet: la descentralització de les dades personals. Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, Ajuntament de Barcelona; Adolfo Antón Bravo, president d’Open Knowledge Espanya; Guillem Camprodon, dissenyador d’interacció i membre de Smart Citizen; Daniele Quercia, creador de Social Dynamics. Modera: Albert Cuesta, periodista.

23/02 - 19.00 h. Diàleg: Cultura postdigital: Nous codis ètics i estètics. Amb Joana Moll, artista i investigadora; Marisol López, directora de l’àrea de Cultura Digital de l’ICEC; Carlus Padrissa, La Fura dels Baus; Rosa Pera, comissària independent. Modera: Vicent Sanchis, director de la Televisió de Catalunya.

En la pràctica

19/02 - 19.00. Seminari: Intel·ligència artificial i robòtica. A càrrec de Cecilio Angulo, director del Centre de Recerca en Ciència de Dades Intel·ligent i Intel·ligència Artificial de la UPC.

24/04 - 10.00 h. Restart party a l'Òmnia Verdum. A càrrec de Xavier Capdevila, enginyer tècnic informàtic i postgraduat en Participació i Desenvolupament Sostenible, director de la Fundació Pare Manel.

Dia per confirmar. Taller: L'economia de les dades i la ciutadania: Quin impacte té el Big Data sobre les nostres vides? A càrrec de Thais Ruiz, directora de diferents projectes de transformació digital.

Si hi aneu amb infants

20/02 - 17.30 h. Fabricació digital de suports per a persones amb diversitat funcional. Taller per a infants de 9 a 14 anys. A càrrec de Martina Mayrhofer, de la cooperativa Colectic.

24/02 - 10.00 h. Desafiaments d'un altre món. Taller per a infants de 7 a 12 anys. A càrrec de Cecilio Angulo, director del Centre de Recerca en Ciència de Dades Intel·ligent i Intel·ligència Artificial de la UPC.