L'Institut d'Innovació Social d'ESADE i la Fundación PwC han publicat un informe que vol servir com a punt de partida per explorar el repte que suposa la transformació digital a les entitats socials. Hi afirmen que el tercer sector està en l'etapa d'enlairament en l'àmbit digital i que aquest comportarà un canvi profund en les organitzacions.

Dues persones treballant davant l'ordinador
El tercer sector està en l'etapa d'enlairament en l'àmbit digital, el qual comportarà un canvi profund en les organitzacions. Autor: rawpixel.com a Unsplash. Llicència: sense restriccions conegudes de drets d'autor (Flickr).

Segons l'estudi 'La transformación digital de las ONG. Conceptos, soluciones y casos prácticos', les entitats no lucratives estan prenent accions per adaptar-se i aprofitar els canvis que aporta la tecnologia, però, tot i així, només el 8% de les ONG té una estratègia digital definida com a tal.

L'informe considera que els manca "una estratègia global com a entitat" i que "per sobreviure com a organització serà necessari plantejar-se un canvi profund que transformarà les operacions i que podria fins i tot fer replantejar l'estratègia de l'entitat".

La publiació ofereix algunes claus per elaborar una estratègia digital i mostra dos casos d'èxit d'organitzacions que han apostat per la transformació social: Save the Children i Arrels Fundació.