V Jornades de Programari Lliure al Berguedà
V Jornades de Programari Lliure al Berguedà.

Els propers 12 i 13 de juliol el Telecentre de Berga organitza les Jornades de Programari Lliure al Berguedà. Com cada any, el propòsit d’aquestes jornades és la difusió del programari lliure, una opció alternativa a l’anomenat programari propietari o privatiu. Podeu veure els actes detallats a la plana web de les jornades.

TcBerga, com a referent en matèria de noves tecnologies a la ciutat, està al dia de les noves propostes que van sorgint. Per aquest motiu es difonen i s’impulsen mitjançant aquestes jornades específiques que enguany celebraran la seva cinquena edició.

En aquesta edició els actes és divideixen en 2 dies:

El divendres, 12 de juliol, al matí es durà a terme un taller de GNU/Linux a les aules del Telecentre en el qual es mostraran les últimes versions d'aquests sistemes operatius. Principalment ens centrarem en l'última distribució d'Ubuntu: Ubuntu 13.04 Raring Rigtail, el Sistema Operatiu Lliure més utilitzat actualment. També donarem a conèixer la distribució que des del Telecentre hem creat especialment per les Jornades: UbuntuJPLL Edition.

El dissabte, 13 de Juliol, és duran a terme 2 tallers a les aules del Telecentre: El primer serà al matí i tractarà sobre Cloud computing i SO per a Smartphones, on es mostraran diferents tipus d’aplicacions multiplataforma molt útils per emmagatzemar i treballar amb els nostres documents al núvol.

Seguidament parlarem dels diferents sistemes operatius per a mòbils que hi ha i els futurs que estan a punt de sortir. En aquesta part comptarem amb la presència d’Alina Mierlus, membre de Mozilla Europe, que ens presentarà el nou sistema que està a punt de llançar Firefox.

Les jornades es tancaran a la tarda amb un taller en el qual mostrarem tots els passos necessaris per crear un Blog, mantenir-lo i actualitzar-lo utilitzant la tecnologia de Google: Blogger.

Per veure més detalladament els actes i tallers que es duran a terme, així com els horaris, podeu consultar el web creat específicament per les jornades.

Si esteu interessants en assistir als tallers és necessari que us apunteu omplint els formularis que trobareu al  web de les jornades, ja que les places són limitades a l’aforament de l’aula.

Quan

On

Punt TIC de Berga
Carrer Sardana, 24
08600