Parlem amb la Belén Alastruey Lasheras i la Sahar Fátima Syed Shahzadi, dues noies guanyadores d'un Premi DonaTIC 2022 que destaquen en un sector amb clar domini masculí i trenquen estereotips de gènere.

No és cap secret: la indústria tecnològica té un problema de diversitat. La presència femenina en aquest sector escasseja, però iniciatives com els Premis DonaTIC, organitzats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, busquen pal·liar la situació amb un doble objectiu: reconèixer i visibilitzar el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies; i oferir referents a les nenes i adolescents que volen dedicar-se a les STEAM en el futur.

La Belén Alastruey Lasheras i la Sahar Fátima Syed Shahzadi són dues joves TIC guanyadores d'un Premi DonaTIC 2022 a la categoria de Millor Estudiant TIC Universitària i Estudiant TIC FP respectivament. Parlem amb elles sobre la seva vocació, els seus interessos i la seva trajectòria per a construir una societat digital amb criteris d’igualtat.