Neix el Gender Equality Tech Hub (GETHub), una iniciativa que vol agrupar les empreses de Barcelona compromeses amb l'equitat de gènere i els drets de les dones a l'àmbit tecnològic a la ciutat. Ja s'han adherit un total de 36.

GETHub Barcelona
. Author: Ajuntament de Barcelona. 2022.

Barcelona és una ciutat tecnològica i inclusiva, no obstant, compta amb només un 29% de dones al sector digital. Amb l'objectiu de trencar aquesta realitat, l'Ajuntament de Barcelona i allWomen.tech impulsen el GETHub, una iniciativa oberta a les empreses de l'àrea metropolitana de Barcelona o Rodalies que tinguin un compromís real amb l'equitat de gènere, i estiguin disposades a treballar per reduir la bretxa digital de gènere amb accions concretes.

Criteris de participació

Algunes de les fites que han de complir les empreses adherides a la iniciativa són la contractació de més personal a través de serveis especialitzats en talent femení, l’elaboració de guies de comunicació inclusiva i no sexista, d’autodiagnòstics de gènere i de projectes de les dades de gènere de l’empresa, la incorporació de talent femení per assolir la paritat entre l’equip tècnic i executiu, la possibilitat que tota la plantilla pugui teletreballar durant el primer any de vida dels seus fills i filles, el suport a iniciatives que potenciïn la presència de referents femenins, la priorització dels perfils de dones que optin a les vacants de l’empresa o la creació de grups de treball d’equitat de gènere.

36 són les empreses que ja s'han adherit a la iniciativa,

Per a formar part del GETHub, cal omplir el formulari que es troba al final de la seva pàgina web.