Women in Tech Barcelona s'ha creat per a promoure esdeveniments, activitats d’emprenedoria i programes de formació adreçats a dones a la ciutat de Barcelona. Forma part de la comunitat global 'Women In Tech', que té la missió d'empoderar 5 milions de dones i nenes l'any 2030.

Joana Barbany, Directora de Societat Digital, durant la presentació de Women in Tech Barcelona
Joana Barbany, Directora de Societat Digital, durant la presentació de Women in Tech Barcelona. 2022. License: All rights reserved.

Women in Tech és una organització internacional sense ànim de lucre amb la missió de tancar la bretxa digital de gènere i ajudar les dones a adoptar la tecnologia. Promouen l'apoderament de les nenes i les dones a tot el món, centrant-se en l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5b, que parla d'aprofitar les tecnologies.

Ara, Catalunya també en forma part d'aquesta xarxa global, fruit de l’aliança entre el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Direcció General de Societat Digital, i l’associació Tech Barcelona. L'objectiu de Women In Tech Barcelona és doble: per una banda, donar visibilitat al talent digital i tecnològic femení català arreu del món i per l'altra, internacionalitzar les actuacions que es duen a terme a Catalunya per promoure la presència, l’apoderament i el lideratge de les dones en el sector TIC, com ara les incloses en el Pla DonaTIC, el pla estratègic de país impulsat per Polítiques Digitals. La directora general de Societat Digital, Joana Barbany, exercirà d’ambaixadora de la iniciativa global al territori.

Aquesta aliança, suposa "una gran oportunitat per internacionalitzar el Pla DonaTIC i posicionar Catalunya en aquesta gran xarxa global per a compartir i intercanviar experiències i coneixements en l’àmbit del foment i la visualització del talent femení en el sector digital i tecnològic”, va explicar Barbany durant la presentació de la iniciativa el passat 20 de juny. La xarxa està oberta a la participació de persones o entitats que s’hi vulguin afegir tant per participar en les activitats com per col·laborar en la iniciativa com a voluntàries o mentores. El registre es pot realitzar en aquest enllaç.