El Punt TIC La Florida-les Planes de l'Hospitalet és un espai que neix per acompanyar a les persones usuàries del barri en les seves gestions en línia. Aquestes són realitzades pel jovent del territori. Parlem amb Moad i Albert, dues persones dinamitzadores.

Els i les joves han fet un curs de capacitació digital impartit per la Cooperativa AEMA, qui gestiona el Punt TIC. AEMA és una empresa social sense ànim de lucre que treballa en l'àmbit de l'acció social atenent persones, especialment infants, adolescents, joves i famílies que es troben en situació vulnerable o de fragilitat.

Arran de la pandèmia i la consegüent digitalització de la societat, un dels col·lectius més afectat han estat gent gran i persones en risc d'exclusió social. Des del Punt TIC de la Florida – les Planes fan feina oferint aquest servei d'alfabetització digital i d'accés gratuït a les noves tecnologies al veïnat de l'Hospitalet de Llobregat de manera acompanyada i amb un assessorament personalitzat.

"Ajudem a la gent a fer gestions, realitzar els seus tràmits i gestions telemàtiques en línia, utilitzar els equips informàtics i rebre formació sobre l'ús de l'ordinador", explica Moad, dinamitzador del punt. Aquest jove i els seus altres dos companys, també és protagonista de les píndoles formatives, càpsules bàsiques de formació sobre diferents eines. Cada grup està format per un màxim de 15 persones i des de l'espai afirmen que estan tenint molt d'èxit.