Premi Plural+ al curtmetratge 'Broken Darkness' dels infants de la Fundació Social del Raval
Premi Plural+ al curtmetratge 'Broken Darkness' dels infants de la Fundació Social del Raval . Author: United Nations Alliance of Civilizations. 2019. License: All rights reserved.

El Festival Plus+ és un festival de vídeos juvenils que encoratja i empodera els joves mundials a explorar els problemes socials com la migració, la diversitat, la inclusió social i la prevenció de la xenofòbia i a compartir la seva visió creativa amb el món que organitza l'Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides (UNAOC) i la Organització Internacional per a la Migració (OIM).

El curtmetratge "Broken Darkness" realitzat pels infants de la Fundació Social del Raval, ha estat un dels premiats del festival. La gala de lliurament de premis s'ha celebrat a Nova York el passat 13 de novembre

Aquest curtmetratge narra la història d’un jove que pateix discriminació i propugna la inclusió d’aquells amb diversitat funcional. Es va presentar al juny a la primera edició del PLum Festival, el festival de curtmetratges realitzats per nens i nenes del barri del Raval de Barcelona i promogut pel Casal dels Infants-Espai Tecnològic amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Xarxa Òmnia.

Aquest procés és una col·laboració en xarxa. Des del Casal dels Infants-Espai Tecnològic van acompanyar als infants en el procés de escollir el tema fomentant el debat ajudant-los a desenvolupar i pensar els personatges principals i secundaris i ensenyant-los durant tot el procés, des de la gravació fins a la edició.

Montserrat Pladevall, voluntària del projecte del Casal dels Infants, ha recollit el premi on han rebut el guardó "Cinemes Girona", partner de l'esdeveniment.