Imatge del cicle DSIPLAY 2019
Imatge del cicle DSIPLAY 2019. 2 019.

El projecte europeu DSI4EU és una plataforma de suport als reptes socials, de codi obert, amb dades obertes, crowdsourcing i l'internet de les coses. La xarxa inclou més de 2.200 organitzacions identificades que han col·laborat en 1.438 projectes. El projecte local, DSI4BCN, organitza conferències, taules rodones i esdeveniments per interconnectar la comunitat local amb oportunitats a escala europea, i ha afavorit la visibilitat de Barcelona com a referent internacional en tecnologia ètica i social.

Amb l'objectiu dutilitzar la tecnologia digital per afrontar els reptes socials i incorporar aquesta perspectiva en els processos de treball, el cicle DSIPLAY vol donar a conèixer els projectes d’innovació social més destacats i promoure les sinergies entre els actors urbans i la ciutadania per tal de generar un aprenentatge mutu en àmbits com ara l’emprenedoria tecnològica, la participació, el món maker, l’economia col·laborativa i circular o l’ús de les dades. 

El programa dona veu a professionals que treballen amb la innovació social digital (persones del món de l'emprenedoria, l'enginyeria, la creativitat, el tercer sector, les inversions, etcètera) perquè comparteixin amb el públic i les institucions de quina manera les seves eines i projectes poden contribuir a millorar i resoldre reptes urbans d’interès social global.

Properes Convocatòries

“Desenvolupament social a la Xarxa d’Ateneus de Fabricació
Dimecres 6 de novembre. Ateneu de Fabricació Les Corts, 17.30 h. Inscripció.

“El futur de l’alimentació urbana”. (Dins del marc de l’Smart City Week)
Dimarts, 14 de novembre. Fab City Hub, 17.30 h. Inscripció.

“Ètica en la gestió i l’ús de les dades”
Dimarts, 19 de novembre. Elisava, 17.30 h. Inscripció.

Sessió parcialment en anglès. “Com protegir els comuns de l’extractivisme d’actius”
Dimarts, 26 de novembre. Hangar, 17.30 h. Inscripció.

L'assistència a les diferents sessions és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

When