Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Recursos educatius per a treballar la Codeweek

Posted on 17/10/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Recursos educatius per a treballar la Codeweek
Recursos educatius per a treballar la Codeweek, for Pexels. 2019. Licence: BY-SA

Fins al dia 20 d'octubre es celebra la setmana de la Codeweek a Europa, una iniciativa per apropar la programació i l'alfabetització digital a tothom d'una manera divertida i atractiva. Des de l'Oficina Tècnica us deixem alguns recursos que us poden ser útils per a realitzar activitats.

La Codeweek vol apropar la codificació i l’alfabetització digital a tothom i fins al 20 d'octubre, anima a entitats i col·lectius que treballen aquests temes a realitzar activitats. 

Tant si ja feu activitats de programació als vostres punts, com si no, aquesta pot ser una oportunitat per apropar-se a una proposta de descoberta, ja sigui un taller puntual o la excusa perfecta per a muntar el vostre club de codi. Aquí teniu alguns recursos que us poden ser útils:

1. Curs d'Introducció a Scratch del XTEC

Aquest recurs està pensat per fer un primer contacte amb l'entorn de programació Scratch i aprendre a navegar per la web amb jocs senzills i històries interactives.

2. Curs Codifica't amb Scratch del Campus Formació de Punt TIC

Grup d'aprenentatge de programació amb Scratch - Codifica't!. Amb aquest grup, proposem treballar per explorar metodologies que faciliten l'aprenentatge de programació, entendre els conceptes i estructures claus i conèixer exercicis pràctics de programació amb Scratch. Està dirigit a persones dinamitzadores amb coneixements avançats de TIC i motivats per treballar noves eines d'iniciació a la programació amb joves.

3. Clubs de Codi a Catalunya

La xarxa catalana de clubs de programació d'ordinadors per a nens i nenes amb materials didàctics que han estat pensats amb l'objectiu de que els infants puguin aprendre els fonaments de la programació a través de l'estimulació de la seva creativitat. 

El funcionament dels Code Clubs és molt senzill: durant una hora a la setmana, els voluntaris s'acosten fins a l'escola del seu barri (o a la més propera a la feina, etcètera...) i porten a terme tallers de programació als nens de l'escola seguint aquests materials didàctics. Us deixem un webinar perquè veieu com funcionen.

3. Recull Formació Nous Artesans 

Aquest recull de materials surt com a resultat del curs en línia d'introducció a la innovació i les tècniques de fabricació digital, programació, robòtica i l'Internet de les coses (IoT) de la Xarxa Punt TIC amb el que podreu aprendre diferents eines per introduir aquestes tecnologies en l'entorn educatiu. 

I si ja teniu alguna activitat pensada, no dubteu en compartir-la i publicar-la al mapa de la pàgina web oficial de la campanya.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.