Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Exploració de dades del projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones'

08/04/2019
de 18:00 a 21:00
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Cartell de l'exploració de dades del projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones'
El projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones' crida professionals de diferents àmbits a participar en una exploració de dades. Source: Iniciativa Barcelona Open Data. Licence: Tots els drets reservats

Iniciativa Open Data i Iniciativa Barcelona Open Data fan una crida a professionals de diferents àmbits per participar en una exploració de dades sobre violència masclista. Serà dilluns 8 d'abril, de 18.00 a 21.00 hores, al Cibernàrium, Barcelona.

Aquesta convocatòria forma part del projecte 'Dades X Visualitzar X Violència X Dones', que impulsen ambdues entitats amb l'objectiu d'aportar dades objectives, referenciades i oficials a l'opinió pública sobre la violència de gènere.

El projecte s'acaba d'engegar i es troba en una primera fase en què cerca fonts públiques i fiables de dades sobre la violència masclista. Fins al 15 de maig, té en marxa una 'dataton' en línia, per tal que aquesta recerca sigui col·laborativa. Les persones interessades a participar-hi es poden inscriure i començar a fer les seves aportacions.

A més a més, dilluns 8 d'abril tindrà lloc una activitat presencial a Barcelona, una exploració de dades. Des d'Iniciativa Open Data i Iniciativa Barcelona Open Data expliquen que l'exploració de dades és una manera innovadora de treballar en equip amb persones de diferents perfils professionals que permet identificar, buscar i tractar la informació. Aquesta trobada es realitzarà el 8 d'abril, de 18.00 a 21.00 hores, al Cibernàrium (C/ Roc Boronat, 117). Per participar-hi, cal inscripció prèvia.

El projecte ha fet públic el seu calendari i ha donat a conèixer les dues fases que seguiran a aquesta primera. La segona fase consistirà en la validació de les fonts identificades per completar la selecció i classificació de les dades obtingudes. I la tercera i última fase serà la creació d'un portal web divulgatiu, amb tota la informació recollida tant sobre la violència vers les dones com sobre els recursos públics disponibles per fer-li front.

Detalls del curs

Date: 
Monday, 8 April, 2019 - 18:00 to 21:00
Place:
Cibernàrium - Edifici MediaTIC
Carrer Roc Boronat, 117 Barcelona

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.