Logotip de HackGirl
La HackGirl busca fomentar les vocacions tecnològiques en noies de 12 a 18 anys, resolent un repte tecnològic.

Una hackató és un esdeveniment creatiu i formatiu en la qual els i les participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d'una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. El  TecnoCampus, a través de la iniciativa TecnoGirl, convida joves de 12 a 18 anys a participar en una, que tindrà lloc el 16 de març, de 10.00 a 18.00 hores, al campus de la universitat (Carrer d'Ernest Lluch, 32, Mataró).

Els reptes estaran relacionats amb la gestió de residus i serà la ciutadania qui els plantegi. Durant la hackató, les participants rebran suport de diferents experts/es en prototipatge ràpid, impressió 3D, tall làser, electrònica, programació, producció audiovisual, captura de moviment, etc. amb l’objectiu d’ampliar coneixements per poder dissenyar una proposta de solució a algun dels reptes. Les sessions de treball en el prototip s'alternaran amb tallers pràctics. Al final de la jornada es presentaran les propostes i prototips.

Divendres 8 de març, a les 18.00 hores, es farà una presentació de la HackGirl, a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró.

TecnoGirl pretén fomentar especialment les vocacions tecnològiques entre les noies d'entre 12 i 18 anys, per contribuir a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit. És una iniciativa del TecnoCampus i compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals i les biblioteques de Mataró Pompeu Fabra i Antoni Comas. El projecte forma part de les actuacions que impulsa el programa Bibliolab de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

When

Where

Tecnocampus
Carrer d'Ernest Lluch, 32
08302