El 7 de febrer les dones que participen en '100tífiques' es van trobar a Barcelona
El 7 de febrer les dones que participen en '100tífiques' es van trobar a Barcelona. Author: Ajuntament de Barcelona. License: All rights reserved.

La iniciativa s'anomena '100tífiques' i es porta a terme avui, 11 de febrer, Dia de la Dona i la Nena en la Ciència. S'emmarca en la Biennal Ciutat i Ciència, que té lloc a Barcelona des del 7 de febrer, i està impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Barcelona Institute for Science and Technology (BIST).

Avui 100 científiques oferiran xerrades simultànies a 100 centres educatius diferents, amb l'objectiu de fomentar les vocacions cientificotècniques entre les noies. A més, hi haurà un acte central a l'Espai Josep Bota de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Barcelona, amb la presència d'estudiants de diferents escoles del districte de Sant Andreu. Hi escoltaran una conferència d'Ada Yonath, premi Nobel de Química 2009.

Les 100 ponents del projecte van participar en una trobada preparatòria, que va tenir lloc el 7 de febre, al Parc Científic de Barcelona, i que va comptar amb la presència, d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.