Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

100 científiques fan xerrades simultànies a 100 escoles per reivindicar el paper de les dones en la ciència

Posted on 11/02/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
El 7 de febrer les dones que participen en '100tífiques' es van trobar a Barcelona
El 7 de febrer les dones que participen en '100tífiques' es van trobar a Barcelona, for Ajuntament de Barcelona. Licence: Tots els drets reservats

Més de 10.000 alumnes d'Educació Secundària Obligatòria escoltaran avui, 11 de febrer, a una dona científica compartir la seva trajectòria i les seves experiències en el món de la recerca. L'objectiu és visibilitzar el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, i encoratjar les nenes pels estudis d'aquests àmbits.

La iniciativa s'anomena '100tífiques' i es porta a terme avui, 11 de febrer, Dia de la Dona i la Nena en la Ciència. S'emmarca en la Biennal Ciutat i Ciència, que té lloc a Barcelona des del 7 de febrer, i està impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Barcelona Institute for Science and Technology (BIST).

Avui 100 científiques oferiran xerrades simultànies a 100 centres educatius diferents, amb l'objectiu de fomentar les vocacions cientificotècniques entre les noies. A més, hi haurà un acte central a l'Espai Josep Bota de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Barcelona, amb la presència d'estudiants de diferents escoles del districte de Sant Andreu. Hi escoltaran una conferència d'Ada Yonath, premi Nobel de Química 2009.

Les 100 ponents del projecte van participar en una trobada preparatòria, que va tenir lloc el 7 de febre, al Parc Científic de Barcelona, i que va comptar amb la presència, d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.