Cartell dels actes del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència 2019
L'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona se sumen al Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència 2019. Author: Ajuntament de Girona. License: All rights reserved.

L’11 de febrer és el dia mundial escollit per les Nacions Unides per afavorir la presència de les dones i les nenes en l’àmbit tecnològic i científic. L'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG) se sumen a aquesta diada amb dues activitats, amb les quals pretenen fomentar el debat i la conscienciació sobre la igualtat i promoure l’accés i la participació plena de les nenes i les noies.

La primera activitat serà una jornada que tindrà lloc el mateix dilluns 11 de febrer, a les 10 hores, a l'auditori del Centre Cultural La Mercè (Pujada de la Mercè, 12).

L'acte començarà amb la ponència de Silvia Simón, directora de la càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG i tot seguit es realitzarà la taula rodona 'Els estudis científics i tecnològics, un impuls per la ciutat, una oportunitat per les noies'. Comptarà amb la participació de Ma. Àngels Pèlach Serra, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UdG; Ma. Àngels Pita González, gerent del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona; Ma. Luisa Garcia-Romeu Luna, professora i investigadora del departament d'Enginyeria Mecànica i de la Construcció Industrial; i Teresa Puig i Miquel, professora i investigadora oncològica i bioquímica a la UdG i investigadora del grup de recerca TargetsLab de la UdG.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona farà el tancament de l'acte, que estarà conduït per la periodista Alba Carmona.

Tallers per a infants i joves

Dissabte 16 de febrer, el Punt TIC L'Estació Jove acollirà activitats pensades per a famílies i adolescents que vulguin aprofundir en el vessant més lúdic de la ciència i la tecnologia. A partir de les 10.30 hores, s'hi realitzaran quatre tallers gratuïts adreçats infants i joves d'entre 7 i 16 anys.

S'hi podrà emular una astronauta en la seva primera missió lunar, conèixer els membres de l'equip de robòtica de l'escola FEDAC Sant Narcís, descobrir com es poen controlar ordinadors amb plàtans i plastilines i realitzar experiments de química recreativa amb professorat i investigadors/ores de la Universitat de Girona.