Foto de grup de les participants de l'esdeveniment de llançament de Technovation 2019 a Barcelona
Ja està oberta la inscripció a l'edició 2019 del Technovation. Author: Esther Subias. License: All rights reserved.

La trobada ha aplegat noies que participaran en aquesta nova edició del repte, així com possibles i actuals mentores i mentors. S'hi ha donat a conèixer el programa, s'han pogut completar equips i començar a fer els primers passos.

Technovation ofereix a les noies d'entre 10 i 18 anys d'arreu del món l'oportunitat de convertir-se en emprenedores i líders de tecnologia. S'anima a les participants a identificar un problema en la seva comunitat i crear una solució d'aplicació mòbil per fer-hi front. També aprenen a comunicar aquestes idees i traduir-les en un pla de negoci. Ho fan en grups de màxim 5 noies i amb el suport de mentores voluntàries.

Aquest repte internacional se celebra des de l'any 2010. Des de llavors, més de 23 mil noies de més de 100 països hi han participat. A Catalunya, 307 noies d'entre 10 i 18 anys i 65 mentores van participar en l'edició 2018. En equips de dos a cinc estudiants, van treballar durant 12 setmanes en la creació d'una aplicació mòbil. 40 equips van aconseguir lliurar l'app i un pla de negoci dins el termini establert i van arribar a la final catalana.

La inscripció per a l'edició 2019 de Technovation ja està oberta. Un cop registrades, les participants tindran accés al pla de Technovation, que les guiarà a través de la identificació d'un problema en la seva comunitat, el desenvolupament d'una aplicació mòbil i la construcció d'un pla de negocis.

Per estar informats/des de les darreres novetats del certamen, podeu seguir els comptes de Twitter @technovation i @technovationCat i les etiquetes  #Technovation2019 i #TechnovationCat.

Technovation és una iniciativa de l'organització sense afany de lucre Iridescent. A Catalunya és possible gràcies a la col·laboració d'Espiral.

També es busquen mentores!

De la mateixa manera, s'hi poden registrar persones voluntàries que vulguin ser mentores. Han de ser persones que tinguin coneixements del món de l'empresa o en l'àmbit de creació d'aplicacions mòbils i que vulguin compartir una mica del seu temps amb els grups de noies.

Les dinamitzadores Punt TIC podeu ser mentores i implicar participants del vostre punt en aquest engrescador viatge d'emprenedoria tecnològica. Com ho veieu? Us hi animeu?