Foto de grup de les guardonades en el 12x12 Premi Dona TIC 2018
El Premi Dona TIC a reconegut la trajectòria de vui dones i dues iniciatives socials i empresarials. Author: Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. 2018. License: All rights reserved.

Al Premi 12x12 Dona TIC 2018 s'han presentat 93 candidatures, un 27% més que en 2017. Des del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que l'organitza juntament amb l'associació Tertúlia Digital, consideren que aquest augment consolida els guardons com a referent en el reconeixement i divulgació del paper i el talent de les dones en el sector tecnològic.

L'acte de lliurament de premis va tenir lloc el 20 de desembre, a Barcelona, Va comptar amb la participació del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que va aprofitar per explicar l'aposta que fa el Govern pel Pla Dona TIC"El Govern té la voluntat de fer del Pla Dona TIC un pla estratègic de país que aglutini i coordini les diferents iniciatives que es fan arreu de Catalunya des de diferents administracions i entitats dels àmbits públic, privat i acadèmic per impulsar el paper de les dones en l’àmbit tecnològic". 

Les vuit dones procedents de diferents àmbits (empresarial, professional i acadèmic) i dues iniciatives socials i empresarials que van rebre els guardons són les següents:

  • Premi Dona TIC Emprenedora: Maria Teixidor, sòcia fundadora de BCN RESOL ODR SOLUTIONS, S.L., una de les primeres aplicacions que permet la detecció dels casos d'assetjament i la notificació de conflictes a organitzacions com empreses, centres educatius i clubs esportius.
  • Premi Dona TIC Revelació: Jordina Torrents, màster en ‘Enginyeria informàtica: seguretat informàtica i sistemes intel·ligents’ i màster interuniversitari en ‘Visió per Computador’. Actualment està cursant els estudis de doctorat en Informació i Tecnologies de la Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra.
  • Premi Dona TIC Divulgadora: Xantal Llavina, directora i presentadora del programa de ràdio ‘Revolució 4.0’ a Catalunya Ràdio, on tracta sobre la transformació digital de referència per als emprenedors.
  • Premi Dona TIC Acadèmica/Investigadora: Karina Gibert, catedràtica de la Facultat d’Informàtica i vicedegana de Big Data i Data Science del Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya, on és cofundadora de la comissió donesCOEINF. La seva recerca se centra en l’aplicació de l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial en els camps de la salut i el medi ambient.
  • Premi Dona TIC Estudiant TIC Universitària: Laura Martínez, enginyera informàtica. Actualment, treballa en el camp de l’automatització de processos i cursa el màster d’Intel·ligència Artificial.
  • Menció Especial Estudiant TIC Universitària: Sundus Ishaque, estudiant de grau d'Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, menció Telemàtica, a la UPC. Actualment està desenvolupant el treball final de grau sobre solucions per a la migració de dades a Sony Europe Limited.
  • Premi Dona TIC Estudiant FP: Cristina Martin, Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i actualment està cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. És la creadora de l’aplicació VolcanOlot que gamifica el turisme als volcans de la Garrotxa.
  • Premi Dona TIC Professional: Teresa Serra, llicenciada en Informàtica i màster en Tractament d’imatge. Actualment és la directora general i sòcia fundadora de TESEM, una empresa fundada per quatre dones TIC i participa com a consellera delegada i assessora en diverses empreses i entitats de l'àmbit de les telecomunicacions, la societat de la informació i la transformació digital.
  • Premi Dona TIC Iniciativa empresarial: StrongHer de Nokia Spain SA, una xarxa de treballadors que promou la diversitat de gènere a l’empresa i proporciona models de rols diversos tant per a homes com per a dones, amb l’objectiu que les dones de Nokia tinguin les mateixes oportunitats i representació que els homes a tots els nivells.
  • Premi Dona TIC Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institució: ConectaCODE de la Fundación Esplai, Ciudadanía Comprometida, una iniciativa que fomenta les competències STEM de les nenes mitjançant accions formatives, de difusió i d’acompanyament en l’àmbit de la programació i la robòtica educativa amb el suport de Microsoft a través del programa YouthSpark.