Infants participant en l'Scratch Day
El projecte 'Scratch Social UOC' és una de les iniciatives que impulsa la Universitat per fomentar l'ús de les TIC entre la població. Author: UOC. License: All rights reserved.

'Introducció al Scratch: aplicacions pràctiques en entorns socioeducatius' és un curs de 50 hores de durada, amb un cost de 35 euros. Es desenvoluparà del 10 d'octubre al 19 de desembre de 2018. 'Seguretat a la Xarxa: La seguretat TIC en la infància' requereix una dedicació de 25 hores i té un cost de 25 euros. Es realitzarà del 24 d'octubre al 30 de novembre de 2018.

Les persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC tenen l'oportunitat de participar de manera gratuïta en aquests dos cursos o d'aconseguir un 50% de descompte. Les persones que obtinguin les places gratuïtes s'hauran de comprometre a seguir el curs i a desenvolupar alguna activitat social vinculada als continguts, una vegada finalitzat el curs. Per sol·licitar els descomptes cal que posar-se en contacte amb l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC a través de oficina.tecnica[arrova]punttic.cat.

El projecte 'Scratch Social UOC' és una de les iniciatives que impulsa la UOC per fomentar l'ús de
les TIC entre la població, especialment els col·lectius més vulnerables, amb l'objectiu d'acostar les noves tecnologies als infants i joves, i dotar-los, des de petits, de les competències necessàries per afrontar els grans reptes globals d'un món en constant canvi.

Introducció al Scratch: aplicacions pràctiques en entorns socioeducatius

Les persones participants adquireixen les competències necessàries per organitzar i dinamitzar activitats amb Scratch, dirigides al públic infantil, juvenil i familiar. Es tracta, per tant, d'un curs per aprendre conceptes bàsics de programació mitjançant els quals introduir a infants i joves en la part constructiva de la tecnologia i el pensament computacional des d'una perspectiva lúdica i educativa.

Continguts:

  • Context educatiu: beneficis i aplicacions del pensament computacional i habilitats digitals.
  • Programació: coneixement i pràctica de Scratch: scratch cards, projectes bàsics, projectes avançats, aplicacions i videojocs.
  • Aplicació docent: aplicacions en contextos socioeducatius. Disseny d'activitats i projectes d'intervenció.

El termini de matrícula finalitza el dia 8 d'octubre. Per tant, per accedir als descomptes, cal posar-se en contacte amb l'Oficina de Dinamització de Punt TIC abans d'aquesta data.

Seguretat a la Xarxa: La seguretat TIC en la infància

Avui en dia, les TIC s'han convertit en part essencial de la nostra vida, tant per a adults com per a nens/es i joves. Però som realment conscients del que implica l'exposició a les TIC? Coneixem el risc que poden suposar per a infants i joves?

Aquesta és la premissa de partida d'aquest curs: valorar i analitzar el que impliquen les TIC per a infnats i joves des del punt de vista de la seguretat informàtica, i entendre, conèixer i aplicar els aspectes bàsics de seguretat per protegir a la infància i els seus drets en el marc de les noves tecnologies.

Continguts:

  • Introducció als fonaments de la seguretat informàtica.
  • Programari maliciós.
  • La seguretat TIC en la infància. Actuar en l'àmbit educatiu.

El termini de matrícula finalitza el 19 d'octubre.