Recollida de maquinari
L'acord s'ha estrenat amb la donació de 360 ordinadors i 90 monitors, que la cooperativa Alencop restaurarà. Author: Ajuntament de Barcelona. 2018.

L'Ajuntament de Barcelona i Pangea han signat un acord de col·laboració per cedir dispositius tecnològics en desús, restaurar-los i canalitzar-los a entitats socials. Així, s'allarga el temps de vida útil dels aparells, reduint l'impacte ambiental, i se'n fa un ús social. L'acció s’emmarca en l’aposta del Govern municipal per impulsar la corresponsabilitat social i ambiental del sector tecnològic, i del compromís per impulsar l’economia social, circular i el consum responsable

Els dispositius cedits seran ordinadors, telèfons mòbils, impressores i fotocopiadores, projectors, portàtils, etc. que ja hagin quedat obsolets a l’administració. A través del programa eReuse.org, impulsat per l’associació Pangea, aquest material es restaurarà, repararà, s'actualitzarà i es posarà a disposició d'entitats d'economia social i solidària de la ciutat. Rebran els dispositius amb programari lliure i en usufructua en temps indefinit. Quan es vulguin desprendre del maquinari hauran de retornar-lo al circuit eReuse.org, que decidirà si pot ser cedit de nou o, el contrari, s'ha de reciclar.

La logística, el transport, la restauració, canalització, etc. aniran a càrrec d'entitats o empreses d’economia social de la ciutat, com ara, Alencop, Trinijove, Solidança, Abacus Cooperativa, donalo.org.

Els beneficiaris finals seran les entitats d'economia social i solidària, escoles o infants de famílies ateses per serveis socials que no disposen d’ordinador ni connexió a Internet a casa.

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, resumeix les bondats de la iniciativa de la següent manera: "Impulsem el consum responsable i l’economia circular amb un exemple d’economia veritablement col·laborativa i amb retorn social. Tot plegat amb efectes molt positius: creació de llocs de treball en l’economia social. I combatre la bretxa digital, fent arribar la tecnologia a entitats, fundacions, escoles, i famílies, també aquelles que són ateses pels serveis socials".

Més informació