Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El TERMCAT recull més de 250 termes sobre ciberseguretat

Posted on 07/12/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Terminologia de la ciberseguretat
Terminologia de la ciberseguretat, for TERMCAT. Licence: Tots els drets reservats

Ciberespionatge, tallafoc, hacker o empremta digital són alguns dels termes que recull la "Terminologia de la ciberseguretat", que ha elaborat el TERMCAT, amb el suport del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). Inclou un total de 260 termes catalans, amb definicions, equivalents en castellà, francès i anglès, i notes explicatives.

La Terminologia de la ciberseguretat recull termes relacionats amb els atacs, els mitjans tècnics de seguretat, els comportaments socials vinculats amb aquest àmbit i també les tecnologies que tenen una incidència rellevant en les polítiques de ciberseguretat.

Aquest projecte pretén oferir un conjunt de terminologia obert a l’actualització que faciliti la comunicació en català en aquest sector i que ajudi a la comprensió i la divulgació dels conceptes més rellevants. En aquesta línia, i com a complement al diccionari, s’ofereix una infografia amb els termes bàsics i una enquesta, adreçada a experts de l’àmbit. L'enquesta els demana valorar les alternatives catalanes més adequades i amb més probabilitats d’implantació per a un grup de manlleus de l’anglès que presenten problemes denominatius i que requereixen un estudi més aprofundit.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.