L'equip Code4Care amb la seva mentora Carme Badia, dinamitzadora de l'e-centre Tremp
L'equip Code4Care amb la seva mentora Carme Badia, dinamitzadora de l'e-centre Tremp. Author: Carme Badia. 2017. License: All rights reserved.

Dissabte 6 de maig es van conèixer els equips sènior guanyadors de Technovation Challenge 2017 a nivell estatal, a dues finals celebrades a Barcelona i Madrid. De fet, a Madrid es va realitzar la final tant dels equips sènior com júnior i a Barcelona, en canvi, queda pendent conèixer els equips finalistes júnior. Aquesta final tindrà lloc el divendres 12 de maig, de 17.30 a 20.30 hores, al Mobile World Center.

Tant a Madrid com a Barcelona, els quips de noies participants van presentar les aplicacions mòbils que han desenvolupat al llarg del repte, que ha tingut lloc durant 12 setmanes. En aquest període, han creat una app i un pla de negoci i de comunicació per al seu projecte. Ho han fet en grups de dos a cinc membres i amb el suport de mentores. A cada final, s'han triat tres equips guanyadors, dels quals el primer classificat aconsegueix el passi a la semifinal mundial.

L'equip de Tremp que ha tingut com a mentor a la Carme Badia ha estat el tercer finalista a Barcelona. Es diu Code4Care i està format per cinc estudiants de segon i tercer d'ESO del col·legi Maria Immaculada i de l'Institut de Tremp. Al llarg del repte han desenvolupat l'aplicació MeetYourHealth, que dona resposta a una necessitat de l'àmbit de la salut: ajuda a les persones amb malalties cròniques a gestionar les seves cures.

En primer lloc ha quedat l'equip anomenat Technowiners, amb la seva aplicació per prevenir les conseqüències de la pobresa i, al mateix temps, la deterioració del medi ambient. The Betty Holbertons han estat les segones finalistes, que han dissenyat una app que dona un cop de mà a les ONG perquè puguin recollir donacions i, al mateix temps, acabar amb el desaprofitament dels recursos alimentaris.

Més informació