Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

T’agradaria treballar en una empresa tecnològica? Nova edició d'Enfoca't!

Posted on 12/09/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Programa Enfoca't
Programa Enfoca't, for Fundació Esplai. 2016. Source: Enfoca't . Licence: Tots els drets reservats

La Fundació Esplai ens ofereix una nova edició d'enfoca'T, un programa gratuït que vol acostar a joves i empreses del sector tecnològic que busquen perfils professionals específics. Aquesta edició s'inicia el 19 de setembre.

Es preveu que al 2020 uns 900.000 llocs de treball en el sector de les TIC no es podran cobrir perquè no hi ha prou perfils professionals adequats. Aquesta afirmació contrasta amb el 47% de joves menors de 24 anys aturats al nostre país. A Catalunya, uns 190.000 joves no estudien, no treballen o tenen alguna ocupació precària.

En aquesta situació, el pla Enfoca-T crea un itinerari innovador, que neix de la col·laboració entre empreses, administracions públiques i organitzacions socials i ofereix els i les joves una oportunitat de créixer professionalment i inserir-se al mercat laboral.

L'objectiu és millorar les capacitats tecnològiques dels i les alumnes i facilitar-los una sortida professional en el sector de les TIC. La iniciativa parteix de l’experiència acumulada en el projecte Fit4Jobs desenvolupat durant els mesos de juny i juliol del 2015, i que ha aconseguit inserir en el mercat laboral a 18 dels 29 joves participants. En aquest cas, enfoca'T proposa una formació de 192 hores en llenguatge de programació JAVA i bases de dades, a més d'un seguiment individualitzat durant tot el curs i la possibilitat d'incorporació a la plantilla de les empreses que col·laboren en el projecte.

El programa s'adreça a joves de 16 a 30 anys que estiguin inscrits en el Programa de Garantia Juvenil del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i, a més, estiguin donats d'alta al Servei d'Ocupació de Catalunya. En total, participaran en l’itinerari formatiu, de capacitació i mentoria 100 joves. La previsió és que 41 d’ells aconsegueixin treball al finalitzar el projecte.

Al llarg d’un any (de desembre de 2015 a desembre de 2016) es posaran en marxa cinc processos a diferents ciutats catalanes: Tres a Barcelona, un a Reus i un a Vic. En total, participaran en l’itinerari formatiu, de capacitació i mentoria 100 joves d’entre 18 i 29 anys, en situació d’atur. La previsió és que 41 d’ells aconsegueixin treball al finalitzar el projecte.. Si estàs interessat/da en rebre més informació i inscriure't al programa has d'omplir aquest qüestionari online.

Enfoca'T compta amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad So-cial i el Fons Social Europeu.

 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.