Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Societat lliure i govern obert

Posted on 17/06/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Portada del llibre: Programari lliure i de codi obert
Portada del llibre: Programari lliure i de codi obert, for La Xarxa d’Innovació Pública. 2016. Source: La Xarxa d’Innovació Pública

La Xarxa d’Innovació Pública presenta el llibre Programari lliure i de codi obert "Societat lliure i govern obert", un treball elaborat per experts de diferents àmbits, més enllà del tecnològic (societat, ensenyament, administració, empresa)

La Xarxa d’Innovació Pública (XIP) ha presentat el llibre Programari lliure i de codi obert - Societat lliure i govern obert, que recull de 24 articles escrits per experts de diferents camps amb l'objectiu d'oferir una visió de 360 graus sobre què és en realitat el programari lliure i de codi obert (free and open source software - FOSS) i com avui en dia està transformant el nostre món i apoderant-nos com a individus, com a col·lectius i com a societat.

Tal i com comenten el seus promotors:

Avui en dia, grans repositoris en línia ens permeten accedir al codi obert, i ens conviden a reutilitzar, modificar, millorar, adaptar i instal·lar programes existents aportats per grans comunitats universals d’usuaris. Sorprenentment, bona part d’aquest codi és aportat per corporacions empresarials i governs d’arreu del món.

El llibre ens permet entendre les possibilitats i els beneficis de treballar amb programari lliure. Aquests beneficis repercuteixen a la societat i els promotors del llibre busquen que les administracions s'adonin de l'enorme potencial de treballar sobre aquesta base de llibertat, que ha de ser part essencial de l'ecosistema de govern obert que tots perseguim.

Els articles que conté el llibre donen llum sobre algunes idees falses o mites en relació a aquest tipus de programari. La publicació, en la qual han participat membres de la Xarxa Punt TIC (Francesc Rambla, Martina Mayrhofer o Núria Alonso) es pot consultar en aquest enllaç.

 

Comments

Fem2.0's picture

Submitted by Fem2.0 (not verified) on

Aquest llibre hauria de ser de lectura obligada pels nostres gestors públics i càrrecs electes!

... I mestres!!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.