Little Bits
Little Bits. Author: Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. 2015. License: BY-SA.

La robòtica i la programació educativa no només alimenten la curiositat tecnològica d'infants i joves sinó que permeten treballar competències transversals com ara el treball en equip, el raonament lògic, l'anàlisi i resolució de problemes o l'autoaprenentatge. L'organització de la jornada “Créixer amb robots i codi” o la consolidació de la comunitat de treball online de robòtica han evidenciat l'interès dels i les professionals de la xarxa en aprofundir i poder implementar experiències socioeducatives d'aquest tipus als seus espais.

Tenint en compte aquesta voluntat la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, a través de l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC, posa en marxa una prova pilot de préstec de kits de robòtica i programació adreçat exclusivament  a dinamitzadors i dinamitzadores. Aquí teniu la relació de materials en cessió:

  • 4 kits d'iniciació a l'electrònica (Little Bits) per a 4-12 persones cadascun.
  • 3 kits d'iniciació a la programació (Little Bits + Arduino) per a 3-9 persones cadascun.
  • 2 kits Aula de robòtica (Tinkerkit Scuola) per a 5-15 persones cadascun.

També posem a disposició de tota la Xarxa una sèrie de guies didàctiques (que adjuntem a continuació) que podreu utilitzar als tallers que desenvolupeu als vostres punts. D'una banda, podeu accedir a dues guies que recullen diferents exemples d'activitats amb Little Bits. A més a més, us facilitem una guia d'introducció a l'Arduino amb Tinkerkit. Les persones que accedeixin al préstec es comprometen a aportar la seves experiències a la resta de la xarxa i compartir una nova activitat que quedarà incorporada a les guies.

Els i les interessades en beneficiar-se d'aquest servei heu d'enviar un correu electrònic a oficina.tecnica@punttic.cat on se us informarà del protocol i de les condicions de la cessió de material. A més a més, sereu donats/des d'alta a la comunitat online “Créixer amb robots i codi” on tindreu el suport d'altres professionals de la xarxa interessats en la matèria.