Logotip de Can Muntanyola
Logotip de Can Muntanyola.

La progressiva integració de les noves tecnologies a l’administració pública està suposant canvis constants, no tan sols en relació al funcionament de la pròpia administració, sinó també en com aquesta es relaciona amb la ciutadania i les empreses. Sorgeixen amb força nous conceptes com les Smarts Cities o l’e-government. Però la creixent capacitat d’obtenir i analitzar un gran volum de dades obre un enorme potencial de col·laboració que, sobretot a partir de l’impuls públic, pot generar tant valor social com econòmic i empresarial.

En aquest context sorgeix el concepte de Dades Obertes (Open Data en la seva terminologia en anglès), que planteja posar a disposició de qualsevol persona o empresa totes les bases de dades de l’administració, per tal que puguin ser accessibles, consultades i reutilitzades de manera transparent i sense restriccions. Les Dades Obertes poden oferir grans possibilitats de col·laboració i de creació de valor entre el sector públic i el sector privat; però també, no obstant això, suposen grans reptes que caldrà abordar: la privacitat, la seguretat, i el repartiment del valor creat per la utilització d’aquestes dades són tan sols algunes de les qüestions que també caldrà resoldre durant el seu desenvolupament.

El Centre de Serveis a les Empreses Can Muntanyola organitza aquest dimecres, 29 d'abril, a partir de les 10.45 hores una jornada sobre les Dades Obertes i les possibilitats que ofereixen per a la col·laboració.

Programa de la jornada

10.45 Benvinguda i salutacions

11.00 Inauguració de la jornada

Andrea Canelo, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers
Marcel Prunera, director del Fòrum de Col·laboració PublicoPrivada (CPP) de Granollers

11.10 Balanç dels dos anys del Fòrum de CPP de Granollers

Josep Francí, director de Delegacions i Qualificació professional. Cambra de Comerç de Barcelona
Josep Mayoral, alcalde de Granollers

11.40 h Pausa-Cafè

12.00 h Conferència “Dades Obertes: un camí cap a la co-producció i Col·laboració”

Mila Gascó, professora i investigadora sènior a l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE

13.40 h Cloenda de la Jornada

Per assistir-hi cal realitzar la inscripció emplenant aquest formulari.

Més informació

When

Where

Can Muntanyola
Camí del mig, 22. Pol. Industrial Palou Nord
08401