miguel estepa en Sant Feliu On Line
Miguel Estepa.

Igual us sona el seu nom perquè ja fa molts anys que és un voluntari TIC del Casal de la Gent Gran. Arrel de la seva experiència com a usuari dels cursos d'informàtica es va interessar tant pel món digital que porta exercint com a voluntari docent als cursos d'iniciació a les noves tecnologies des del 2004, i també col·laborant puntualment amb el programa municipal d'alfabetització digital Sant Feliu On Line.

Desenvolupa aquesta tasca de manera desinteressada, i és molt apreciat entre els usuaris del Casal, ja que se sap adaptar perfectament als ritmes d'aprenentatge dels seus alumnes, i transmet la seva autèntica passió per Internet i les TIC, fent que tot resulti més fàcil.

Però en Miguel encara volia anar un pas més enllà...  Amb els anys ha anat acumulant coneixements i experiència fins el punt, al 2009, d'escriure un manual pràctic d'iniciació a la informàtica. Un cop escrit el manual, s'ha preguntat: I què faig ara? Com ho puc compartir amb la gent? El títol del llibre és "Apuntes breves de Informàtica. Paso a paso. (Word, Excel, Powerpoint, Internet i Atajos del teclado)".

De fet, en el marc del projecte municipal Ciutats Digitals 2008-2010, vam assessorar-lo per trobar algunes solucions viables mitjançant serveis en línia d'impressió sota comanda com Bubok, Lulu...

Així doncs, va redactar el llibre manual, pas a pas, però aconseguir el seu somni i autoeditar-lo suposa una inversió econòmica molt considerable.

Doncs ara ens torna a sorprendre amb la seva empenta i esperit emprenedor ja que, recentment, ha obert una nova via per finançar el projecte mitjançant el crowdfounding.

I què es el crowdfounding o finançament col·lectiu? En català es tradueix com a micromecenatge i consisteix, a grans trets, en una tendència emergent i alternativa de finançament  de projectes que funciona a través de les petites aportacions d'un grup nombrós de persones, que a canvi, reben algun tipus de recompensa per la seva col·laboració. Aquest finançament en massa s'acostuma a articular mitjançant plataformes a Internet (com Goteo, Verkami, Lánzanos...) on els usuaris que hi participen poden fer donacions en un període determinat de temps. Si s'arriba a la quantitat o es supera, els organitzadors reben els diners per dur a terme la tasca: publicació d'un llibre o còmic, edició d'un disc, rodatge d'una pel·lícula, desenvolupament d'aplicacions, videojocs i apps, etc. Aquest tipus de mecenatge el pot proposar una persona, un equip, una ONG o una empresa i és freqüent en cada vegada més àmbits.

Així doncs, fem un cop de mà per fer realitat el somni d'en Miguel?