4a edició del Repte Barcelona Dades Obertes
4a edició del Repte Barcelona Dades Obertes. Author: Open Data Barcelona. 2020. License: BY-SA.

Qui hi pot participar? 

El concurs s'adreça als alumnes de 3r, 4t d'ESO i cicles formatius dels centres educatius de la ciutat de Barcelona. A més, ofereix al professorat interessat un Pla de Formació específic sobre dades obertes

El jurat de l'edició 2021 triarà deu millors treballs es publicaran a la pàgina oficial del Repte Barcelona Dades Obertes rebent els autors un diploma acreditatiu com a finalistes i els tres treballs millors puntuats seran premiats. Cada centre podrà presentar un treball i la data límit per a presentar-lo és el 30/04/2021.

Podeu trobar les bases del concurs aquí.

En què consisteix el Repte? 

Utilitzant les dades disponibles al portal Open Data BCN, l’alumnat treballarà amb dades reals de la ciutat (utilitzant preferentment eines de codi lliure), realitzant anàlisis demogràfiques, econòmics, urbanístics, de mobilitat, d’accidentalitat, etc. Mitjançant el treball en equip, l’alumnat, extraurà conclusions derivades de l’anàlisi de les dades, potenciant el seu esperit crític i la seva consciència ciutadana. 

Aquí podeu descobrir alguns dels projectes finalistes i guanyadors d'altres edicions.

Calendari 

Presentació del treball (1 per centre)

  • Data inici: 12/04/2021
  • Data límit: 30/04/2021

Lliurables:

  • Obligatoris: Memòria, infografia i un vídeo presentació. El lliurament es realitzarà al Portal de Tràmits de l'Ajuntament de Barcelona (s'habilitarà el formulari en el període de lliurament). Es recomana els documents en format .pdf amb un pes no superior a 5MB. 

Publicació dels projectes finalistes

  • Data: 18/05/2021

Acte d'atorgament dels premis i diplomes

  • Data: Setmana del 24 al 30 de maig de 2021. Dia a confirmar.

Per a qualsevol dubte i/o aclariment, podeu comunicar-vos amb l’organització mitjançant aquest formulari.