Imatge de la presentació del nivell avançat d'ACTIC
Imatge de la presentació del nivell avançat d'ACTIC.

Durant l’acte de presentació, es van explicar les característiques d’aquest tercer nivell, l’obtenció del qual acredita un domini avançat de les TIC en àmbits específics d’aplicació, i es va anunciar la seva entrada en funcionament per al pròxim mes de setembre, a partir del qual es podran realitzar les proves d’avaluació en centres col·laboradors ubicats a tot el territori.

Entre els participants que van intervenir-hi destacaren el cap de la Secció de Suport Administratiu del Servei de Qualificació Professional del SOC, Àlex Plana; el director del Cibernàrium, Jordi Roca; el cap del Servei de Societat del Coneixement, Ricard Faura; el responsable de l'Oficina Gestora de l'ACTIC, Josep Toda; el responsable del Departament de Desenvolupament de Barcelona, Joaquim Solsona, i la responsable del Departament de Formació de Barcelona, de l'empresa IECISA, Irene López. La cloenda de l'acte va ser a càrrec d'Enric Colet, secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, qui va insistir en el paper de l'ACTIC en el context de la crisi actual.

L’ACTIC s’inscriu dins de les polítiques d’impuls de la societat de la informació i el coneixement que du a terme la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, entre les quals les relacionades amb la formació hi tenen un paper fonamental. En un context econòmic com l’actual, iniciatives com l'ACTIC prenen un especial protagonisme, ja que la capacitació digital esdevé essencial per fomentar un nou model d’economia basat en el coneixement i per ajudar els sectors laborals en crisi a reorientar-se professionalment.

Fins ara, ja són prop de 20.000 les persones que han obtingut els certificats acreditatius dels nivells 1 i 2, cosa que no hauria estat possible sense la implicació dels prop de 300 centres col·laboradors repartits per tot Catalunya -el 50% dels quals són de caràcter privat-, que posen els mitjans humans i materials per realitzar les proves d’avaluació.

En el següent vídeo, podem veure un resum de la jornada en què es va presentar el nivell avançat de l'ACTIC.