Imatge de Ramon López de Mántaras a la Jornada Ètic
Imatge de Ramon López de Mántaras a la Jornada Ètic.

Ramón López de Mántaras és el director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del Centre Superior d'Investigacions Científiques de Barcelona. Al 2012, va guanyar el Premi Nacional d'Informática i al 2011 es va fer amb el Premi Robert S. Engelmore, sent el primer científic que el guanyava investigant fora dels Estats Units. Els seus principals camps de treball són el raonament basat en casos i l'aplicació de la lògica a la navegació de robots.

El passat 17 de juny, López de Mántaras va participar a la taula "Les TIC i la transformació de l'ésser humà" dins de la Jornada Ètic, que debatia sobre ètica aplicada a la tecnologia. López de Mántaras va estar acompanyat per Albert Cortina, advocat i autor del llibre "Humans o posthumans?", i Ricard Faura (@ricardfaura), cap del servei de Societat del Coneixement. El debat es va centrar en com la tecnologia pot transformar a les persones i "millorar-les".

En la següent entrevista, el científic assegura que la intel·ligència artifical amb "consciència i sentit comú és encara ciència ficció" però afegeix que s'està produïnt un progrés i que els canvis "cada cop seran més ràpids".