.

El Tecnoestiu ofereix una activitat d’un dia, adreçada a esplais, famílies o grups a partir de 10 participants. Es desenvoluparà entre el 25 de juny i el 25 de juliol, amb horari de 10.00 a 13.00 hores. Per participar-hi cal tenir mínim 8 anys. Els nens/es de 7 anys podran participar amb el suport d’un adult o d’un company/a de més edat.

S'hi treballarà el concepte d'edificis i de ciutats intel·ligents (Smart Cities), utilitzant sensors per mesurar les condicions de les ciutats i crear accions que fomentin l’estalvi d’energia. Després d’una mostra sobre com calcular la seva petjada de CO2 al medi ambient, estudiaran amb un exemple pràctic com poden millorar els nostres edificis i les nostres ciutats.

Partint d’una maqueta amb un sensor de llum, un petit motor i una mica de programació, els infants treballaran tots els aspectes que intervenen en el procés de construcció de les ciutats intel·ligents.

A més, el taller permetrà crear una petita aplicació per a tablets amb la qual veuran les dades obtingudes i actuaran sobre els elements creats als tallers. Faran servir App Inventor, aplicació que funciona amb un sistema de peces semblant a l’Scratch i permet simplificar la creació d’aquest tipus d'elements.

Finalment, els/les participants podran participar al plató de TV del Citilab exposant les seves experiències i proposant noves idees per a la construcció de les Smart Cities.