Diverses icones d'eines 2.0
Diverses icones d'eines 2.0.

El primer taller ofereix consells per navegar de forma segura a la xarxa. D'aquesta manera el Punt TIC d'elCanal es suma a les activitats de la Setmana de la Seguretat que l'Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu (OPE) presenta la propera setmana.

Les següents setmanes anirem presentant serveis útils i interessants per a tots aquells usuaris acostumats a treballar a la xarxa i que busquen novetats estimulants. A Xarxes 2.0 treballarem eines com Hootsuite, Posterous, TweetDeck... que ens permeten actualitzar gairebé tots els nostres llocs 2.0 al mateix temps. Escrivim un text o afegim un vídeo, una cançó, un enllaç... i ens apareix a tots els nostres usuaris de Twitter, als blocs, a Facebook... fins i tot a Youtube o Picasa. Quantes xarxes fem servir? Tenim temps per gestionar-les totes? Ara sí!

Continuarem amb tallers variats com Google Docs, un clàssic de la nostra oferta que sempre sorprèn. Farem un pas més en la comunicació amb l'Skype, que ens permet realitzar videoconferències i també trucades nacionals i internacionals a preus més baixos. Prezi és un servei en línia que ens permet donar la volta a les nostres habituals (i aburrides) diapositives, tant si treballem amb Power Point com amb Open Office. Prepareu-vos per modernitzar les vostres presentacions.

Seguidament introduirem els Blocs, una xarxa que ha sobreviscut a l'empenta de Facebook, Twitter i altres serveis. En pocs passos podem crear un espai a Internet que ens serveix com a mitjà de comunicació i de diàleg i per donar ales a la nostra creativitat.

Per acabar aquest tercer cicle ho farem parlant sobre Escriptoris Virtuals, un taller que sorprendrà a molts dels participants. Sovint perdem temps i clics per accedir a tots els webs i serveis que ens agraden. Gràcies a espais com iGoogle i Netvibes ho tindrem tot a mà i ho podrem organitzar com millor ens convingui.

Esperem que aquesta nova tanda de tallers siguin del vostre interès i en podeu treure un bon profit. Recordeu que podeu apuntar-vos per correu electrònic, trucant-nos o visitant-nos físicament. Us deixem el cartell amb tota la programació.

A l'apartat de cursos de PuntTIC.cat trobareu més informació sobre cada curs.