Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Neix la campanya 'L'Altaveu per a reduir la bretxa digital entre la gent gran

Posted on 04/10/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Campanya 'L'Altaveu'
Campanya 'L'Altaveu', for Drets Socials. 2021. Licence: Tots els drets reservats

L'Oficina de la Gent Gran Activa del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya impulsa la campanya 'L'Altaveu', una sèrie de píndoles audiovisuals amb l’objectiu de contribuir a reduir la bretxa digital entre la gent gran.

El confinament ha comportat conseqüències per al dia a dia de les persones grans, com aïllament i solitud no desitjada, així com més dificultat per a la detecció dels maltractaments en la gent gran. La campanya #LAltaveu neix per apropar les TIC a la gent gran i lluitar contra l’aïllament i la vulnerabilitat social. A través de diferents píndoles audiovisuals, la campanya vol contribuir a la disminució de la bretxa digital entre la gent gran i la resta de la població.

'L'Altaveu' constarà de vuit programes que presenten diferents eines digitals per a la comunicació entre persones, de forma didàctica i amena per tal que els continguts arribin sense dificultats a tot el públic, però especialment a la gent gran. Cada eina digital s’ha vinculat a un aspecte important relacionat amb l’envelliment actiu de les persones, a partir d’històries i testimonis reals dels participants. Els capítols tractaran aquestes aplicacions i temàtiques:

  1. WhatsApp i el maltractament a la gent gran
  2. Zoom i la participació social (com ara en els Plenaris del Consell de la Gent Gran de Catalunya)
  3. Facebook, el comerç digital i l’ús de la internet de forma segura
  4. Instagram i l’envelliment actiu
  5. Twitter, les fake news i els temes legals vinculats a la tercera edat
  6. El fenomen dels influencers, la soledat no volguda i l’afectivitat
  7. Tik Tok com a motivador de la socialització i de l’afectivitat
  8. Spotify, els gimnasos virtuals i la salut

Els capítols tenen una durada d’entre 12 i 15 minuts i compten amb la participació de personalitats dels mitjans de comunicació (tradicionals i digitals) que aporten la seva visió sobre els temes i les aplicacions que es treballen en cada episodi. El programa s'estrenarà en el canal televisiu en obert FibracatTV, i la producció ha estat a càrrec de Bah! Studios.

Etiquetes: