Jornada de dinamització de la Internet Social 2012
Jornada de dinamització de la Internet Social 2012.

La Jornada de dinamització de la Internet Social ha tornat a despertar l'interès de moltes persones. Més de 150 hi van assistir de manera presencial i d'altres, que no van poder ser-hi, la van seguir en directe a través d'Internet. Els dinamitzadores i dinamitzadores de la xarxa van estar acompanyats per responsables dels Punt TIC, representants de la Generalitat de Catalunya i professionals i empreses del sector tecnològic.

La benvinguda de la jornada, que va començar a les 9.00 hores del divendres 30 de novembre, va anar a càrrec del Sr. Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació en funcions, i el Sr. Jordi Roca, director operatiu de Formació de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona. Carles Flamerich va destacar la importància dels Punt TIC, tot assenyalant que el model de telecentre català és un referent arreu del món.

Com en altres edicions, no hi va faltar un vídeo sobre la Xarxa Punt TIC. El d'enguany tenia per objectiu celebrar els 10 anys de la xarxa i mostrar l'esperit, els objectius i les persones que la conformen. La projecció va introduir alguns dels temes que es van tractar a la jornada, com ara, el treball dels Punt TIC per al foment de l'ocupabilitat, el coworking, la innovació social, la robòtica educativa, i la col·laboració amb altres xarxes de telecentres.

 

Al llarg del matí, els i les assistents van poder conèixer projectes innovadors que es porten a terme dins i fora de la Xarxa Punt TIC, tant a través de les conferències, com en el networking que es va realitzar durant la pausa.

En aquest enllaç trobareu les presentacions de les ponències de la jornada, on es van presentar els següents projectes: L'aplicació de realitat augmentada per trobar els Punt TIC, l'espai de coworking Neàpolis, el projecte LaborLab de Citilab-Cornellà, San Feliu OnLine, l'aplicació mòbil de memòria històrica de la Fundació Televall, el Living Lab d'Administració Electrònica del Telecentre de Ribera d'Ebre, l'experiència del taller de robòtica educativa de l'Associació per a Joves Teb, els nous perfils professionals TIC, la inserció social des de la perspectiva de les noves tecnologies i el treball col·lectiu de quatres Punts Òmnia de Lleida.

A la pausa de networking els dinamitzadors i dinamitzadores van tenir la possibilitat de ser creatius i participar al Videomaton de Punt TIC. Van haver de pensar una paraula que relacionen amb la xarxa i explicar davant de la càmera per què van triar aquell concepte. Aparador, compar-TIC, trobades, innovació social econòmica, co-creació, pedagogia, fashionTIC, virtualitat augmentada, xarxa de xarxes, i canvi van ser algunes de les paraules que hi van compartir.

 

Més de 500 tuits

Aquests exemples de bones pràctiques van arribar molt més enllà de les quatre parets del Cibernàrim, ja que, Internet i les xarxes socials es van fer ressò de tot allò que es tractava i debatia a la trobada. L'etiqueta #JdIS12 va treure fum a Twitter, amb tuits en català, castellà i fins i tot en anglès. Al llarg del dia gairebé 100 persones van fer més de 500 tuits amb l'etiqueta #JdIS12. Aquesta xarxa es va utilitzar per comunicar i opinar sobre la jornada, així com per fer arribar als ponents comentaris i preguntes.

A més a més, l'acte es va emetre en directe per streaming a través de PuntTIC.cat i del bloc de la Jornada de la Internet Social i al llarg del matí va tenir més de 200 visualitzacions.

 

Celebrem els 10 anys de la xarxa obrint-nos al món

La Jornada de la Internet Social 2012 es va tancar amb una taula rodona sobre col·laboracions i estratègies de futur de les xarxes de telecentres, que va comptar amb la participació de Juan Francisco Delgado, president de l'Asociación Comunidad Redes de Telecentros de España; Gabriel Rissola, director gerent de Telecentre Europe; i Ricard Faura, cap del servei de la Societat del Coneixement.

Miguel Raimilla, director executiu de la Fundació Telecentre.org, no els va poder acompanyar de manera presencial, però ho va fer a través d'un vídeo gravat el dia anterior al Citilab-Cornellà.

 

Amb aquesta mirada internacional i l'agraïment a totes les persones que la van seguir tant presencialment com des d'Internet, va finalitzar la Jornada de la Internet Social d'enguany i també la campanya de celebració del desè aniversari de la Xarxa Punt TIC, portada a terme des del passat mes de maig: Temps de Punt TIC.

Trobareu algunes de fotos de la jornada en aquest enllaç.