Captura de la plana web de Girls Who Code
Captura de la plana web de Girls Who Code.

Aquesta iniciativa treballa per educar, inspirar i preparar noies d'entre 13 i 17 anys d'edat amb les habilitats i els recursos necessaris perquè puguin aprofitar les oportunitats que els ofereixen la tecnologia i l'enginyeria. Durant el mes de juliol i agost, 20 noies participen a Nova York al programa d'estiu de Girls Who Code, que inclou formació i visites a les oficines de Google, Twitter i Foursquare.

Les dones utilitzen Internet un 17% més que els homes i les dues terceres parts dels continguts de les xarxes socials són creades per elles. A mes, segons Girls Who Code, les empreses de tecnologia amb més dones en els seus equips directius tenen un rendiment 34% superior a la inversió, i les empreses amb dones en els equips tècnics tenen més habilitat i creativitat en la resolució de conflictes.

Molts dels llocs de treballs que es crearan els propers anys estaran relacionats amb les ciències de la computació. Les persones que impulsen el moviment Girls Who Code consideren que cal animar i preparar les joves per tal que s'engresquin a estudiar carreres tecnològiques, ja que hi tenen molt a dir i a aportar.