Sessió informativa del projecte Fit4jobs
Sessió informativa del projecte Fit4jobs.

El passat 28 d'abril va tenir lloc a Barcelona la sessió informativa del projecte europeu Fit4jobs. Els i les joves que hi van assistir van poder saber més sobre el programa formatiu i les oportunitats laborals que ofereix el projecte, així com inscriure's per participar en el procés de selecció que tindrà lloc del 30 d'abril a l'11 de maig. Les persones seleccionades rebran una formació de 180 hores de durada, que es desenvoluparà els mesos de juny i juliol. Hi obtindran nocions bàsiques dels llenguatges de programació MySQL i Java, així com formació competencial.

La formació s'ha creat segons les necessitats manifestades per una de les empreses líder del sector TIC a Catalunya, Everis, que es compromet a contractar, com a mínim, 22 d’aquests joves formats. Els/les responsables de la companyia que van participar a la sessió informativa van afirmar que el que busquen és "gent amb actitud, amb talent".

Aquest pilot servirà a la Generalitat de Catalunya per valorar la idoneïtat d’aquesta metodologia per a futurs programes propis de formació per a l’ocupació en sectors com el de les TIC, que pateix la falta de professionals qualificats en determinats perfils per cobrir les vacants que oferta.

La sessió informativa va comptar amb la participació del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró; el director de la Xarxa Ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya i responsable del programa Garantia Juvenil, Jesús Quiroga; i el director d’Everis Barcelona, Àlex Fabra, així com d'altres professionals de l'empresa Everis.