Logo Setmana Digital mbytes
Logo Setmana Digital mbytes.

Les activitats es van repartir arreu de Manlleu, donant preferència als espais a l’aire lliure. No obstant això, el Punt TIC d’elCanal  també va oferir tres tallers dins la Setmana Digital. Un sobre aplicacions Google, un altre sobre Programari Lliure i un tercer sobre música a Internet. Gràcies a pàgines com Grooveshark podem escoltar la música que ens agrada i organitzar-la a través de llistes de reproducció que podem compartir per correu o a les nostres xarxes socials.
ho haveu vist

 

 

Àlex Sola, autor del webcomic el tentacle va posar un punt i final de luxe realitzant en directe una tira còmica que podeu trobar a la seva web amb crònica i esborranys inclosos: eltentacle.cat. Aquest taller es va convertir en una curiosa combinació d’humor absurd i formació sobre programes de disseny.

Fora d’elCanal, la robòtica va tenir un pes important i va ser una de les activitats més originals. Es van fer dos tallers adreçats als participants del casal d’estiu municipal on van crear robots amb peces reciclades d’ordinadors i robots que funcionaven amb llum solar. El tercer taller era obert a tothom i els assistents van poder gaudir de la feina feta pels joves ii conèixer els conceptes principals de la robòtica.

 

Els videojocs van atraure nombrós públic infantil, juvenil i també familiar a la competició de Wii Sports Resort i Super Smash Bross Browl. Els guanyadors de les dues categories van aconseguir un videojoc com a premi i els segons classificats un accés per l’espectacle del Museu Industrial del Ter (MIT) L’Esperit del Ter. Però la Wii no va servir només per jugar, les dones que participen al Centre Cívic on van poder veure que amb Wii Fit poden fer exercicis físics per posar-se en forma.

El taller de fotografia astronòmica va tenir molt èxit i molta participació de públic que va veure com és possible connectar les càmeres fotogràfiques a un telescopi per tirar fotografies dels astres i aconseguir imatges espectaculars.

A la recta final de la setmana es van fer actes molt originals començant per la última sessió de Sóc un Crack, en aquest cas centrada en els cracks d’Internet i que va tenir com a epíleg una sessió de música electrònica a càrrec de Marc Bassols.