Imatge d'un espai de coworking - Autor: Mindaugas Danys (2011)
Imatge d'un espai de coworking - Autor: Mindaugas Danys (2011).

A Espanya existeixen més de 200 espais de coworking, el 40 per cent dels quals es troba a Barcelona i Madrid. Aquestes xifres el converteixen en el tercer país amb més coworking, només per darrera d'Estats Units (871) i Alemanya (230).

Segons l'estudi de DeskWanted en l'actualitat existeixen 2.498 espais repartits en 80 països de tot el món. En comparació amb les xifres de l'any passat (1.320 espais al febrer de 2012) podem observar una clara tendència a l'alça en la consolidació d'aquest nou model de treball basat en la col·laboració i l'intercanvi d'idees. De fet, els espais s'han duplicat en només un any, xifra que sorprèn encara més si tenim en compte que va ser al 2006 quan va obrir les seves portes el primer espai de coworking a San Francisco.

L'estudi també conclou que els espais de coworking s'estan diversificant i han deixat de centrar-se en empreses relacionades en les tecnologies de la informació i la comunicació i s'estan obrint a altres sectors com les indústries creatives i culturals.

Podeu consultar l'informe sencer en aquest enllaç.