amics_viquipedia
Amics_Viquipedia.

Per aquest motiu, avui aprofundim en l'Associació d'Amics de la Viquipèdia en Català, una entitat que té com a objectiu la promoció i ampliació d'aquesta enciclopèdia construïda gràcies a la col·laboració dels ciutadans. En l'actualitat, compten amb 40 socis i 37 candidats en procés; una xifra que els situa com a la vuitena associació més gran del món pel que fa a nombre de socis.

Amics de la Viquipèdia en Català asseguren que cada dia la Viquipèdia rep més de 200 entrades diàries. A més, destaquen la progressió en la participació ciutadana, ja que, segons les seves xifres, s'està creixent un 60% cada any. A l'estiu, la Viquipèdia comptava amb un total de 1200 usuaris actius (és a dir, que han escrit algun article durant l'últim mes), però s'espera arribar als 2000 abans d'acabar l'any. A continuació, pots veure l'entrevista amb en Joan Ramon Gomà i l'Amador Álvarez, president i membre de l'Associació d'Amics de la Viquipèdia, respectivament. 

 

                                                                               

La Viquipèdia en català és una de les més actives, en l'actualitat. Cada usuari publica una mitjana de 5 articles al mes; mentre que els usuaris castellanoparlants n'elaboren una mitjana de 0,8 al mes.

Entre els projectes de futur de l'Associació d'Amics de la Viquipèdia es troba la negociació de convenis amb associacions culturals amb les comarques dels Països Catalans per crear punts de contacte locals de la Viquipèdia. També tenen un projecte amb l'associació Aprenem per a que els nous catalans facin servir la Viquipèdia com a eina per aprendre idiomes.