Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El sector TIC es posiciona com a motor principal de l'economia catalana

Posted on 13/10/2020
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Baròmetre CTecno 2020
Baròmetre CTecno 2020, for CTecno. 2020. Licence: Tots els drets reservats

La present edició, marcada per la pandèmia global de la COVID-19 ha sacsejat la societat i l’economia i des del CTecno han recollit les percepcions i valoracions d’una mostra representativa del teixit empresarial català.

Han participat 1.060 empreses repartides entre 470 empreses que ofereixen productes i serveis tecnològics. També, 590 empreses demandants de tecnologia. Una novetat de l'edició d'enguany és que aquestes empreses demandants, s’han diferenciat entre les que tenen un departament propi TIC i les que no.

A més, la present edició es diferencia dels anys anteriors perquè els resultats es poden consultar a través d'aquest nou portal web.

Algunes dades i conclusions

A nivell de valoració general del sector TIC català, el baròmetre 2020 ens diu que es valora amb un 6,54 punts sobre 10, mantenint els nivells assolits durant els darrers anys. Les dades disponibles mostren un creixement continuat i sostingut tant per nombre d’empreses com per volum de facturació. Tot i així, l’efecte de la COVID-19 ha frenat d’una manera important les expectatives per aquest 2020.

Malgrat això, un dels principals efectes en tots els sectors d’activitat ha estat la imposició per necessitat del teletreball per a tots aquells professionals que les seves principals tasques es podien fer des de casa, que reflexa com les TIC tenen un rol clar en ajudar i facilitar la feina de gran part de la plantilla de les empreses.

Altra de les dades clau de la present edició, parla del potencial de creixement del sector que ara es troba frenat per la manca de talent. Gairebé set de cada deu empreses del sector (un 68,30%) considera que podria incrementar la seva facturació si pogués disposar del talent que necessita per augmentar plantilla.

El projecte, impulsat per CTecno, compta amb el recolzament del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i el de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

You may be interested

TecnoFESC 2020
Post to 26/10/2020 | Event Date: 26/10/2020 to 18/11/2020
0
Presentació de l’estratègia NewSpace de Catalunya
Post to 26/10/2020 | Event Date: 28/10/2020
0
Clara Prats, investigadora en biologia computacional i biofísica a la Universitat de Barcelona
Post to 26/10/2020
0