Barcelona
Barcelona.

"Barcelona es mereix ser la guanyadora d'aquest primer premi iCapital per la seva dedicació en l'ús de les noves tecnologies en benefici dels ciutadans". Amb aquest argument Máire Geoghegan-Quinn, comisària de Recerca, Innovació i Ciència de la Comissió Europea, ha reconegut el projecte 'Barcelona, ciutat de les persones', que la capital catalana havia presentat a la primera edició d'aquest reconeixement.

Barcelona ha desbancat així les ciutats de Grenoble (França) i Groningen (Països Baixos), les altres finalistes que optaven al premi, dotat amb 500.000 euros i que s'ha anunciat durant la cerimònia de cloenda de la Convenció sobre Innovació de 2014, principal esdeveniment de la innovació a Europa.

“La suma d’aquestes coses, la tecnologia posada al dia i el benestar de les persones, és el que ens col·loca en una situació molt positiva i Europa ens fa aquest reconeixement”, ha declarat l'alcalde Xavier Trias en recollir la distinció, a Brussel.les.

L'Ajuntament va posar en marxa la iniciativa que ara ha estat premiada el setembre de 2011. Amb 'Barcelona, ciutat de les persones' el consistori va voler introduir i estendre l'ús de la tecnologia en serveis quotidians de la ciutat amb l'objectiu de fomentar el creixement econòmic i el benestar dels ciutadans.

La dotació econòmica del premi iCapital es destinarà a intensificar i expandir els esforços de Barcelona en matèria d'innovació, dels quals Barcelona Laboratori (BCNLab) en forma part.

Una bona part dels 500.000 euros serviran per desenvolupar un nou sistema operatiu, CityOS. Un software que gestionarà tota la informació que genera la ciutat i que voldrà esdevenir el sistema operatiu de referència per a les principals ciutats del món.
 

Més informació.