L'SparkLab a l'Ateneu de Les Corts
L'SparkLab a l'Ateneu de Les Corts.

Des de l'octubre de 2013, l'SparkLab ocupava una part de l'Institut Municipal d'Informàtica. Ara ha volgut acostar-se a la ciutadania, a les organitzacions, les empreses i les universitats a través d'un espai que fomenta la innovació digital, la creació d'idees i el desenvolupament de projectes relacionats amb les noves tecnologies. L'SparkLab ocupa un dels mòduls de l'Ateneu de Fabricació de Les Corts amb l'objectiu d'establir sinergies i lligams amb altres realitats i agents innovadors.

L'aportació al projecte SparkLab de l'Ajuntament de Barcelona és fruit del nomenament de Barcelona com a seu del projecte, durant la celebració del Congrés de Telecentre Foundation de 2013. L'Ajuntament de Barcelona s'ha fet càrrec del finançament de l'adeqüació d'aquest nou espai físic dins de l'equipament municipal, que posa el focus especialment en la impressió 3D. L'objectiu és crear un punt de trobada entre els diferents moviments ciutadans que fan servir les TIC: makers, DIY, DIWO, CoderDojo, etc.

Així mateix, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, a través de la coordinació entre la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI) i la Direcció d'Innovació, Societat del Coneixement i Arquitectures TIC (IMI - Hàbitat Urbà), respectivament, impulsen el projecte des de la vessant més tècnica.

Per suposat, l'SparkLab està obert als 700 telecentres que conformen la Xarxa Punt TIC com a punt de trobada per treballar, crear i experimentar amb noves idees.

En aquest vídeo i àlbum de fotos podeu veure com va ser el muntatge del nou espai! No us el perdeu!