Cinc museus per visitar de manera virtual
Cinc museus per visitar de manera virtual. Author: Pexels. 2020. License: BY-SA.

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977. Impulsat i organitzat per l’ICOM, amb l’objectiu de conscienciar sobre el paper dels museus en la societat. Us mostrem cinc museus que han obert les seves portes virtuals durant aquesta situació de confinament amb els que podeu gaudir des de casa.

Museu Van Gogh

Ara no cal que anem anem a Amsterdam! Ara podem visitar aquest museu gratis i des del sofà de casa. Endinseu-vos de manera virtual en la col·lecció més gran del món de l’artista holandès i descobriu les seves 600 obres i 700 cartes. Hi podeu accedir aquí.

Casa Museu Frida Kalho

Sou fans de la pintora mexicana Frida Kahlo i mai heu pogut visitar la seva antiga casa? Ara podeu fer-ho i visitar de manera gratuïta el museu de la Casa Blava i totes les seves obres. Hi podeu accedir aquí.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

A través dels Itineraris virtuals podeu gaudir d'una selecció d'aquest museu des de casa. I avui, esteu de sort! Podeu apuntar-vos a una visita comentada en directe de la sala de Sant Climent de Taüllal del museu. Serà a les 19.15 h. i tindrà una durada de 30 minuts en directe des de YouTube live. Seguiu la visita en directe a través del canal de YouTube de Patrimoni Gencat.

Museu Sorolla

La casa-museu dedicada al pintor valencià Joaquín Sorolla està a Madrid i conserva l’ambient original del domicili i taller de l’artista. Accediu aquí a la visita virtual .

Natural History Museum

Ens movem a Londres per a visitar un dels museus relacionats amb la ciència més coneguts del món: el Museu d'Història Natural de Londres. Descobriu el seu perfil de Youtube amb tota mena de vídeos explicatius i educatius que cobreixen un ventall de més de 80 milions d'anys.