Més del 90% de les persones enquestades en l'últim estiu de m4social amb una discapacitat física té accés a un telèfon mòbil
Més del 90% de les persones enquestades en l'últim estiu de m4social amb una discapacitat física té accés a un telèfon mòbil. Author: Pexels. 2019. License: BY-SA.

Segons l'últim informe de m4social, el col·lectiu de les persones amb discapacitat, la bretxa digital no és tant en l’accés (més del 90% de les persones enquestades amb una discapacitat física té accés a un telèfon mòbil amb internet i un 80% té accés a un ordinador) ni en l’accés a internet (90% pot accedir-hi) sinó la usabilitat i accessibilitat (més del 15% assegura que els dispositius TIC que utilitza habitualment no s’adapten a les seves necessitats i gairebé el 40% assegura que hi ha funcionalitats de l’ordinador o smartphone a les quals no pot accedir perquè el dispositiu no s’adapta.

El passat 22 d'octubre va compartir alguns recursos:

BCN Tàctil Blocs Scratch

També coneguts com "Scratch Jr desendollats tangible" pretenen acostar a tots els infants les possibilitats que ofereix la programació creativa amb Scratch. Des de Sistema Thead treballen per a trencar la barrera de la pantalla i de la visió per a crear un material educatiu que permet aprendre jugant les habilitats de pensament computacional tant necessaries avui per al conjunt de la societat.

BridgingApps

BridgingApps és un programa de Easter Seals Greater Houston, una comunidad de mares, pares, terapeutes, mèdics, educadors i persones amb discapacitats que comparteixen informació sobre com les aplicacions i els dispositius mòbils poden ajudar a les persones de totes les capacitats a aconseguir diferents nivells. Compten amb un buscador d'apps.

Apps inclusives de la ONZE

La ONZE compta amb un buscador d'apps inclusives.

Recursos de videojocs inclusius

El comandament adaptat d'Xbox ajuda a que els videojocs siguin més accessibles a tothom.

Amb makey-makey pots realitzar projectes accessibles per a tothom, particularment per a usuaris sords. Aquí trobaràs alguns consells per activar animacions o GIFS en Scratch amb un controlador Makey Makey personalitzat.

Accesible Games database és una base de dades de videojocs accesssibles.

Projecte visites guiades gratuïtes a la Catedral i Basílica de Sant Feliu adaptades a persones invidents

Des del projecte LabGI de Girona Emprèn i gràcies a la impressió 3D, van oferir visites guiades per a persones invidents aquest estiu a la Catedral i basílica de Sant Feliu. Sota el títol “Gerunda: els orígens de la ciutat - la muralla sota carreus de roca sorrenca”, les persones participants van recórrer els carrers i places de Girona per descobrir la història de la fundació de la ciutat. La proposta va comptar amb la participació d’entitats socials gironines com Multicapacitats. Els membres d’aquestes entitats i empreses especialitzades en el sector col·laboren en el disseny de les visites guiades adaptades. Les maquetes en 3D han estat elaborades al Laboratori Social d’Innovació de Girona Emprèn.

Articles i vídeos d'interès

Article Xataka.com: "Cómo jugar a videojuegos siendo daltónico y "sobrevivir" en el intento".

Vídeo Xerrada Videojocs inclusius del Punt TIC Palau.

Vídeo videojoc Super Mario Bros en cadira de rodes.