#WomanLiderTIC
#WomanLiderTIC. Autor: Punt TIC. 2016. Llicència: BY.

Mostrar el talent de les dones, compartir la visió sobre les tendències del sector TIC i establir estratègies per empoderar les dones en l'àmbit professional, han estat els principals objectius d'aquesta segona edició de la trobada. El perfil del públic objectiu, d'acord amb les organitzadores Dones en Xarxa ha estat el d'una dona, d'entre 25 i 60 anys, que lidera projectes tecnològics, que és emprenedora o professional a una empresa tecnològica o, si més no, usuària intensiva de tecnologia per tal desenvolupar la seva activitat laboral.

Aquesta jornada ha resultat ser un espai inspirador, ple de talent i de participació, que ha comptat amb la presència de dones professionals molt destacades en el món de la tecnologia. Elles han compartit amb les assistents -majoritàriament dones- les seves experiències, els seus projectes i, perquè no dir-ho, les seves ambicions.  Han volgut servir de mirall per tal d'animar a d'altres dones a liderar projectes en els entorns tecnològics.

L'àmbit de la tecnologia genera moltes oportunitats i aquesta jornada ha ofert un espai social, de relació i networking, que ha permès que les assistents puguin visualitzar-les. Superar les dificultats, generar nous espais de treball, promoure el paper de les dones i, en general, "compartir coneixement, generar innovació" han estat alguns dels temes més tractats al llarg de la jornada. No han faltat els continguts relacionats amb la necessitat de conciliació familiar, les possibilitats que ens ofereix el teletreball o el treball al núvol, les polèmiques relacionades amb el tema de "si les dones actuen de forma diferent als homes" o la invisibilitat de les dones, la poca presència als àmbits directius, la infrarepresentació, etc.

D'entre les participants, 21 ponents, podem destacar perfils tan variats i diferents i complementaris com (per mencionar algunes) els de Therese Jamaa, general manager de GSMA i responsable del projecte Mobile World Capital Barcelona; Virginia Wassmann, responsable de comunitat de Campus Madrid, l’espai de Google per a emprenedors; o Cecilia Tham, fundadora de Makers of Barcelona (MOB) i FabCafé Barcelona. Un programa molt ric en continguts, entre els que ha resultat difícil, si més no impossible, escollir. 

En el marc les activitats proposades, #WomanLiderTIC ha incorporat enguany dues novetats molt rellevants: l'Accenture Mentoring Lunch, que ha ofert a 14 dones la possibilitat de generar un espai de xarxa i mentoring amb l'acompanyament de Acceture; i l'Speech Flash, protagonitzat per dones joves, d'entre 12 i 18 anys, que amb la frescor i la sinceritat pròpia de l'edat, han descrit les seves experiències en l'àmbit dels projectes tecnològics en els quals han tingut l'oportunitat de participar.

El final de la jornada, per suposat, ha estat el #Coctels&Net, un esdeveniment networking molt relaxat i, com diuen les responsables, acompanyat per "el  mejor combinado". 

En conclusió, la ciutat de Barcelona ha tingut l'oportunitat de gaudir, per segona vegada consecutiva, el que ja s'hi apunta com un dels més importants events que donen el protagonisme a les dones de l'àmbit de les TIC.