La proposta formativa, que s’ofereix en línia, en català, de manera gratuïta i oberta a tothom, s’estructura en deu mòduls temàtics. Entra i coneix les particularitats del curs ‘ciutadanIA’!

Imatge del curs ‘ciutadanIA’
Imatge del curs ‘ciutadanIA’. Tipus de lletra: Generalitat de Catalunya. Llicència: Tots els drets reservats.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI) de la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech (UPC), amb la col·laboració de la Fundació i2CAT, continuen dinamitzant el curs sobre la intel·ligència artificial ‘ciutadanIA’.

La proposta formativa, que s’ofereix en línia, en català, de manera gratuïta i oberta a tothom, s’estructura en deu mòduls temàtics que giren sobre el raonament automàtic, les dades, la lingüística computacional, el processament de la parla, la visió per computador, la robòtica, els sistemes intel·ligents de suport a la presa de decisions, els sistemes intel·ligents distribuïts i l’ètica en l’àmbit de la intel·ligència artificial.

La Icàtia, un personatge virtual, acompanya les persones usuàries. El passat mes de maig, es va obrir al públic la formació i des de llavors, la ciutadania pot disposar d’una eina de formació bàsica sobre la intel·ligència artificial que permet adquirir la cultura general necessària per a reconèixer on hi ha intel·ligència artificial en el món que ens envolta, com fer-la servir i com relacionar-se amb ella de manera segura, així com quin suport pot donar per a millorar certes tasques de la vida quotidiana. També, la proposta formativa comparteix diversos casos d’èxit i posa el focus en la relació d’aquesta amb els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible.