A Vallsgenera ha iniciat una nova edició del SEFED, un programa de formació ocupacional que utilitza la simulació d’empreses com a metodologia d’aprenentatge. Des del 2009 han participat 315 persones. Coneix el projecte!

Participants del programa d'cupació laboral de Vallsgenera
Participants del programa d'cupació laboral de Vallsgenera. 2022. Tipus de lletra: Vallsgenera. Llicència: BY-SA.

El SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) és un programa de Vallsgenera que va néixer l'any 2009. Des de llavors 315 persones han estat formades en gestió administrativa i ha assolit índex d’inserció laboral del 66% de mitjana. Més de 200 alumnes han aconseguit trobar feina després.

El programa compta amb 250 empreses a l'estat espanyol i a Catalunya està gestionat per la Fundació Inform. Treballa amb una metodologia que es caracteritza per la reproducció de situacions reals de treball. "Els alumnes són responsables d’una empresa simulada on es reprodueixen situacions reals de treball com les que es trobaran després en el món laboral real", expliquen des de Vallsgenera.

Una formació ocupacional que garanteix les aptituds necessàries per treballar en una pime

El centre formatiu es converteix en una empresa simulada i es relaciona comercialitzant els seus productes i serveis, en un mercat virtual que opera com si fos real. Aquesta empresa es diu Ecojust i treballa comprant i venent els seus productes i tenint relacions comercials amb altres companyies simulades. D'aquesta manera, els alumnes aprenen a desenvolupar el rol de personal administratiu situant-se en diferents departaments de l'empresa, "des de recursos humans a màrqueting, passant per comptabilitat, compra i vendes, comercial i magatzem".

El SEFED compta amb 890 hores de formació i 80 de pràctiques en empresa. Els participants obtenen el certificat de professional ADGD308 d'activitats de gestió administrativa. Aquest és un programa subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i dona resposta majoritàriament a persones desocupades en situació d'atur. A més, el programa fomenta el comerç internacional en una xarxa mundial d'empreses simulades mitjançant la participació en estades a l'estranger per part d'alguns dels participants.