La tercera edició de la fira catalana de blockchain i metaversos ha aglutinat una trentena de ponències i taules rodones i una vintena de presentacions d’empreses. T’ho expliquem!

Imatge del BxCat 2023
Imatge del BxCat 2023. 2023. Tipus de lletra: BxCat 2023. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat dimecres 17 de maig, la ciutat de Girona va acollir la tercera edició del BxCat, la fira catalana de blockchain i metaversos, organitzada pel CBCat de la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Unes 450 persones es van apropar a l’Auditori Palau de Congressos de la ciutat gironina per a endinsar-se en les darreres novetats d’aquestes punteres i disruptives tecnologies.

Durant l’esdeveniment, les persones participants van poder escoltar una trentena de ponències i taules rodones de temes diversos com, per exemple, l’aplicació de la blockchain en la sostenibilitat, la ciberseguretat, els NFTs com a eines de creació de comunitats o la creativitat en els metaversos. Entre les persones assistents, van destacar Jordi Baylina, líder tècnic de l’empresa Polygon; Montse Guàrdia, presidenta del Consell Social de la UPC, o Sergi Sagàs, director d’innovació de l’empresa Hyperreal. De la mateixa manera, hi van participar una vintena d’empreses tecnològiques com, per exemple, Vottun, Fundació Nord, Byppay o Blue Room Innovation compartint els seus projectes. El BxCat, la fira catalana de blockchain i metaversos, va buscar difondre la blockchain, les tecnologies descentralitzades i els metaversos entre la societat catalana i el teixit empresarial i productiu del territori amb la voluntat de promoure la seva adopció i impulsar el seu coneixement.

En aquesta línia, a través del web del CBCat de la Cambra de Comerç de Barcelona, es pot accedir a diverses càpsules de formació gratuïtes, impartides per persones expertes del sector tecnològic. Les formacions tenen com a objectiu introduir les persones interessades en la tecnologia blockchain.