El Grup de Perspectiva de Gènere de l’Associació Catalana de Comunicació Científica crea un joc en línia per a visibilitzar les investigacions, activitats i accions realitzades per o per a dones i noies en la ciència.

Jos en línia sobre científiques catalanes
Jos en línia sobre científiques catalanes. 2023. Tipus de lletra: Associació Catalana de Comunicació Científica . Llicència: BY-SA.

L’exposició “Científiques catalanes 2.0” va néixer el 2020 impulsat pel Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC per donar una major visibilitat al paper estratègic de les dones científiques del nostre territori, que es preocupen per comunicar la ciència a fi de contribuir a crear i divulgar rols i models femenins, especialment en els àmbits de les ciències i les enginyeries.

Així, l’objectiu de l’exposició és posar de manifest el paper fonamental de les dones en l’avanç de la ciència en la societat, tot destacant algunes científiques del nostre entorn més proper, el territori català. Aquí pots descarregar els continguts, que compten amb fitxes de 24 investigadores punteres de diverses disciplines STEAM i de la divulgació científica.

D’aquesta manera, amb el joc en línia es vol donar a conèixer a les dones que en formen part de l'exposició i normalitzar la seva figura en el panorama científic català. Des del joc de les parelles, fins a uns mots encreuats passant per una activitat que demana unir amb fletxes les investigadores amb les seves àrees d’expertesa. La resolució de cada activitat dona peu a la següent per tal d’avançar en el recorregut i completar-lo. Pots jugar-hi aquí.