Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Un estudi revela les tendències i reptes de futur de la intel·ligència artificial a Catalunya

Publicat el 15/07/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Informe ‘La intel·ligència artificial a Catalunya’ 2019
Informe ‘La intel·ligència artificial a Catalunya’ 2019, per Pexels. 2019. Llicència: BY-SA

179 empreses i 8.483 treballadors treballen en l’àmbit de la intel·ligència artificial a Catalunya que facturen de manera agregada 1.358 milions d’euros.

L’impuls de la intel·ligència artificial constitueix una prioritat del Govern de la Generalitat de Catalunya, que ha impulsat la creació d’un informe per a donar suport al desplegament de la tecnologia IA i aconseguir que Catalunya lideri l’atracció del talent en aquest àmbit.

D’aquestes 179 empreses, el 92% són pimes: el 71,5% tenen menys de 10 anys i el 63% són startups. Això que revela que és un sector jove i incipient però amb una gran potencia de creixement.

Són dades recollides en l’informe ‘La intel·ligència artificial a Catalunya’ elaborat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.

La gran majoria, ofereixen serveis vinculats al desenvolupament de software o de dispositius intel·ligents (74,9%), però també treballen en la creació d’algoritmes (10,6%), en l’àmbit de la consultoria (10,6%) o són proveïdores de serveis basats en aquestes tecnologies (3,9%)

Gràcies als resultats de l’informe, el Govern de la Generalitat de Catalunya , a través del Departament de Polítiques Digitals, està elaborant l’estratègia d’intel·ligència artificial de Catalunya sota el nom de CATALONIA.AI. Aquest programa, servirà per a desenvolupar l’ecosistema IA a Catalunya i liderar el coneixement, la recerca, l’aplicació i la creació de solucions basades en intel·ligència artificial i fomentar el creixement econòmic per a millorar la vida de les persones.

Entre les tendències i reptes de futur del futur que influiran en l’IA trobem la connectivitat i la convergència en relació a la digitalització de les economies i la connectivitat intel·ligent que comporten nous models comercials i productes en els quals l’IA és fonamental.

Et pot interessat també